Times of Suriname

ElIde kaPSioensc­haS Yoor 6t\[ .*

-

ZAALVOETBA­L - Styx-KG heeft weer getoond het beste zaalvoetba­lteam te zijn. In een goed gevulde Anthony Nestysport­hal won het zondagavon­d zijn elfde kampioensc­hap door Mengao in de finale play-offs van de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­l Bond te verslaan met 7-3. Styx-KG wint hiermee de serie van best of drie wedstrijde­n met 2-0. Het team werd al kampioen in: 1995, 2001, 2003, 2006, 2008, 2010, 2012, 2014, 2015 en 2016.

Trainer Maikel Peel van StyxKG geeft aan dat het een enerverend­e wedstrijd was. “Het team dat de minste fouten heeft gemaakt, heeft de wedstrijd gewonnen”, zegt de blije trainer Peel. Hij geeft aan dat het team vooral in de beginfase veel tegenslag heeft ondervonde­n. Zo werd spelbepale­r Davy da Silva van het veld gestuurd. De Most Valuable Player van vorig jaar kreeg in de elfde minuut zijn tweede gele kaart, dus rood. Peel was daarom heel blij dat het team het gemis heeft opgevangen en heeft kunnen voorkomen dat Mengao in de eerste helft het net vond. In de tweede helft gaf de roodwitte formatie bijna een 4-0 voorsprong uit handen. Mengao kwam sterk terug en bracht de score op 4-3. Peel zegt dat concentrat­ieverlies daar de oorzaak van was. “De jongens waren al in een feeststemm­ing, maar we hebben dit goed opgevangen daarna”, zegt de oefenmeest­er.

Trainer Ailton Paiva van Mengao zegt dat concentrat­ieverlies op cruciale momenten de jongens parten heeft gespeeld. Hij zegt dat bij de 4-3 score de jongens het hoofd koel moesten houden, maar dat hebben zij niet gedaan en zij gaven Styx-KG de mogelijkhe­id om weer uit te lopen. Voor de slechte eerste helft had Paiva geen woorden. Hij geeft toe dat de jongens plotseling niet wisten wat zij moesten doen. Ook toen Styx-KG voor twee minuten met een man minder speelde, kon Mengao het net niet vinden. Door de nederlaag is Mengao weer semikampio­en geworden. De doelpunten van de winnaar kwamen van Luca da Costa (3x), Izaac Carvalho, Brito de Oliveira, Orville Stoc en Vahid Vinisie, terwijl Gregory Righters (2x) en Marcelo da Silva scoorden voor Mengao.

??  ?? Davy da Silva van Styx-KG kust de beker, dat zijn team voor de elfde keer heeft gewonnen. (Foto: Rakesh Parag)