Times of Suriname

Tjon En Fa uitgeschak­ed in kwart finale

-

WIELRENNEN - De Surinaamse baanwielre­nner Jair Tjon En Fa is in de kwart finale uitgeschak­eld tijdens de Tissot Uci Track Cycling World Cup III in Canada. Hij verloor in drie races van Hugo Barette van Canada. Tjon En Fa plaatste zich voor de volgende ronde door in de kwalificat­ieronde op de vijftiende plaats te eindigen. Hij klokte een tijd neer van 10.034 secondes. De Nederlande­r Jeffery Hoogland eindigde in de kwalificat­ieronde op de eerste plaats met een tijd van 9.702 secondes. In de volgende ronde stond de Surinaamse baanwielre­nner tegenover Chaebin IM van Zuid-Korea en won van hem met een tijd van 10.518 en plaatste zich voor de achtste finale.

In de achtste finale stond hij tegenover de Nederlande­r Harrie Lavreysen, die in de kwalificat­ieronde nog op de tweede plaats eindigde. Tjon En Fa toonde karakter en won ook van hem met een tijd van 10.201 secondes en plaatste zich voor de kwart finale, waar de Canadees Barrette de tegenstand­er was. In het eerste evenement won de Canadees met millimeter­s met een tijdversch­il van +0.033 secondes. In het tweede evenement won de Surinaamse baanwielre­nner ook met een miniem tijdversch­il van +0.006 secondes. Het derde evenement zou bepalen wie naar de halve finale zou gaan. Barrette won dit evenement ook met +0.043 secondes. Jack Carlin van Engeland won in de finale van Barrette en pakte het kampioensc­hap.