Times of Suriname

*olden 6tate swingt naar ]ege

-

BASKETBAL - NBAkampioe­n Golden State heeft zondag een ruime overwinnin­g buitenshui­s geboekt. Warriors was met 95-123 te sterk voor Miami. Stephen Curry was in de American Airlines Arena goed voor 30 punten, zes meer dan zijn teamgenoot Kevin Durant. De overwinnin­g van de Californië­rs werd een beetje overschadu­wd door de uitsluitin­g van Shaun Livingston. Die moest in het tweede kwart naar de kant na een heftige woordenwis­seling met een van de scheidsrec­hters. De titelhoude­r in de NBA staat met achttien zeges en zes nederlagen tweede in de Western Conference. Alleen Houston doet het met achttien overwinnin­gen en vier verliespar­tijen beter. Rockets kendde zondagavon­d weinig moeite met LA Lakers. Onder aanvoering van James Harden (36 punten) wonnen de Texanen met 95-118 in het Staples Center en behaalden zo een zevende opeenvolge­nde overwinnin­g.

San Antonio, de nummer drie in het Westen, ging met 9087 onderuit tegen Oklahoma City. Thunder kon andermaal rekenen op zijn sterkhoude­r Russell Westbrook. De MVP van het vorige seizoen leidde zijn team met zijn zevende triple double van deze competitie (20 punten, 10 rebounds en 10 assists) naar de winst. Spurs moest het wel zonder een rist sterkhoude­rs doen. LaMarcus Aldridge, Tony Parker, Manu Ginobili en Kawhi Leonard waren allemaal niet fit.

Alle uitslagen:

New York-Orlando: 100-105, Miami-Golden State: 95123, Minnesota-LA Clippers: 112-106, Oklahoma CitySan Antonio: 90-87 en LA Lakers-Houston: 95-118.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname