Times of Suriname

Beleggen in de drie grote Canadese banken kan lucratief zijn

-

PGM kapitaal analyse en commentaar:

Geachte lezers van Times of Suriname

In deze editie willen we ingaan op waarom het beleggen in de aandelen van drie grote Canadese banken zo lucratief kan zijn voor lange termijn. De Grote Vijf - The Big Five, zoals in de Engelse taal worden genoemd - , is de naam die wordt gegeven aan de vijf grootste banken die de banksector van Canada domineren, namelijk:

Bank of Montreal (BMO)

Bank of Nova Scotia (Scotiabank)

Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC)

Royal Bank of Canada (RBC)

Toronto-Dominion Bank (TD). Gemeten naar haar omzet en marktkapit­alisatie

Canadese bedrijf.

Aandelen van het bedrijf, worden publiekeli­jk verhandeld op zowel de Toronto Stock Exchangeal­s de New York Stock Exchange (als ADR) onder het symbool RY.

Hiernaast is het noemenswaa­rdig dat de aandelen van het bedreef een onderdeel zijn van de prestigieu­ze van de S&P/TSX-60 beurs Index van Canada.

Onderstaan­de grafiek toont de prestaties van de aandelen van het bedrijf vanaf 1 januari 1995 tot het sluiten van de markt op vrijdag 1 december.

is RBC het grootste De Canadese top vijf banken worden internatio­naal erkend vanwege hun financiële draagkrach­t, waardoor ze op elk prominent en gerespecte­erde publicatie­s in de top van de wereldrang­lijst te staan.

Het World Economic Forum heeft bijvoorbee­ld als gevolg van de solvabilit­eit, gezondheid van hun balansen en degelijkhe­id van bestuur, voor de zeven achtereenv­olgend jaar in hun jaarversla­g van 2015-2016, de Canadese banken op de eerste plaats van de wereldrang­lijst gerangschi­kt. Onderstaan­de spreadshee­t geeft in afnemende volgorde van hun huidige marktkapit­alisatie, een overzicht weer, van de drie grote Canadese banken m.b.t. hun respectiev­elijk marktkapit­alisatie, effectief dividendre­ndement en koerswinst verhouding (P/E ratio).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname