Times of Suriname

5HJHULQJ WRW ODDW LQ EHUDDG RYHU 2QGHUZLMV

-

3$5$0$5,%2 ± 'H UHJHULQJ ZDV WRW JLVWHUDYRQ­G ODDW QRJ LQ EHUDDG RYHU GH SUREOHPHQ GLH ]LFK QX LQ KHW RQGHUZLMVY­HOG YRRUGRHQ HQ GH DIJHORSHQ GDJHQ KHEEHQ YRRUJHGDDQ RYHU KHW IHLW GDW KHW 9RV GLUHFWHXUH­QEHUDDG KHW YHUWURXZHQ LQ PLQLVWHU 5REHUW 3HQHX[ YDQ 2QGHUZLMV :HWHQVFKDS HQ &XOWXXU KHHIW RSJH]HJG

2ndanks de vp gistermidd­ag nog EelooIde dat er gister avond al een oplossing zou zijn zodat het onderwijsp­ro ces vandaag genormalis­eerd kon zijn was Eij het ter perse gaan van deze editie van de krant het overleg op het 3a leis van de president nog gaande en de krant kon geen concrete inIormatie krijgen over wat er is Eesloten.

'e vicepresid­ent vp Ash win Adhin heeIt gisteren overdag een gesprek gehad met het 9os directeure­n Eeraad nadat het middels schrijven aan de regering had aangegeven het vertrouwen in minister 5oEert 3eneu[ van 2nderwijs :etenschap en &ultuur te heEEen opge zegd. 'it omdat het direc teurenEera­ad de mening is toegedaan dat de uitspraken die de minister onlangs heeIt gedaan in 'e 1ationale As semElee niet geacceptee­rd kunnen worden.

7ijdens de gesprekken gaI Adhin aan dat hij gister avond nog met een oplossing zou komen zodat het onder wijsproces vandaag normaal voortgang kan heEEen. 1a afloop van het gesprek tus sen de vp en het directeure­n Eeraad heEEen Eeide partijen een principeak­koord Eereikt waarEij de vp gezegd heeIt de kwestie nog verder te moeten Eespreken met de regering. 'e inhoud van het principe akkoord wordt door geen van de partijen vermeld omdat een persstilte is aIgesproke­n. 'e voorzitter van de %ond van /eraren %v/ :ilgo 9alies geeIt aan dat het ge sprek dat gepland was tus sen de Eond en de vp geen voortgang heeIt gehad om dat Adhin na het gesprek met het directeure­nEeraad met spoed naar het .aEi net van de 3resident moest voor verder overleg met de regering over deze kwestie. 9alies geeIt aan het jammer te vinden dat de gesprekken niet zijn doorgegaan met de vp. Hij wacht nu op een uit nodiging van de regering. 'e acties van de %v/ gaan volgens hem vandaag ech ter onverkort door totdat de zaken Einnen het onderwijs zijn genormalis­eerd.

WI/MN

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname