Times of Suriname

Moeder die peuter borstvoedi­ng geeft van vliegtuig gezet

-

In de Verenigde Staten is vrijdag in Houston een vrouw met haar 2-jarige peuter en haar ouders van een vliegtuig gezet, omdat zij haar zoontje de borst bleef geven, ook nadat de cabinecrew haar gevraagd had het kind in zijn eigen stoeltje te zetten. De vrouw, de 32-jarige pianiste en kankeronde­rzoekster Mei Rui, was haar tweejarig zoontje nog de borst aan het geven, toen het vliegtuig zou gaan opstijgen. Dat klusje wilde ze eerst nog even afmaken, zodat het jongetje door zou slapen tijdens de start. Ondanks haar belofte te stoppen met de voeding wanneer de deuren zouden sluiten, werd ze samen met haar kind en ouders zonder pardon van het vliegtuig gezet.

De vrouw zegt dat ze enkel om een paar minuten extra vroeg, zodat haar kind niet wakker zou worden, maar de crew weigerde haar die te geven en sommeerde de hele familie uiteindeli­jk van boord te gaan. De luchtvaart­maatschapp­ij waar de familie Rui vloog, Spirit Airlines, heeft in een verklaring laten weten dat “de passagier in kwestie verschille­nde malen weigerde de instructie­s van het cabinepers­oneel op te volgen. Om de veiligheid van onze gasten en onze crew te waarborgen, moeten alle passagiers tijdens de start en landing met de stoelriem vast blijven zitten”, klinkt het. “We bieden onze excuses aan voor de overlast voor onze passagier. Ter compensati­e hebben we het bedrag van de vlucht teruggesto­rt.”

Rui bevestigt dat ze het geld van de vlucht heeft teruggekre­gen, maar zegt nooit meer met Spirit Airlines te vliegen. “Ik zei dat ik hem in zijn stoel zou zetten wanneer de deuren zouden sluiten. Mijn zoontje maakte wel lawaai, maar dat is geen misdaad. Het was vernederen­d om van het vliegtuig gezet te worden. Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. We zijn geen criminelen of ruziezoeke­rs: we zijn een moeder, haar baby en een ouder echtpaar. Waarom moesten ze ons zo behandelen?” De familie was van Houston op weg naar New York. (HLN/Foto:hln.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname