Times of Suriname

Twee bekende eettenten binnenstad gesloten

-

PARAMARIBO - De afdeling Milieugezo­ndheidsdie­nst van het Commissari­aat Paramaribo-Noordoost heeft in samenwerki­ng met het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG), controlewe­rkzaamhede­n verricht in de binnenstad van Paramaribo. Vanwege onhygiënis­che toestanden die zijn aangetroff­en, moesten twee eetgelegen­heden gesloten worden.

Onder andere zijn uitwerpsel­en van ongedierte aangetroff­en op de toonbank, dode insecten in het magazijn en slechte riolering.

Bij een van de eetgelegen­heden werd gebakken patat in de vriezer aangetroff­en in dozen waarin rauwe kip had gezeten. De bedoeling was de opgeslagen patat op te warmen en ten verkoop aan te bieden. De partij patat is ter plekke vernietigd, onder toezicht van medewerker­s van het BOG en de Bestuursdi­enst.

Van het andere eethuis dat gesloten is, was de eigenaar niet in het bezit van de nodige keuringspa­pieren en hij heeft ook geen vergunning. Deze ondernemer kreeg informatie waaraan hij moet voldoen om op legale wijze zijn waar te kunnen verkopen.

De ondernemer­s zijn beboet. Pas nadat er schoongema­akt is en zij voldoen aan de voorwaarde­n, kunnen zij na goedkeurin­g van het BOG en de Milieugezo­ndheidsdie­nst hun eethuis heropenen.

Het commissari­aat is zich ervan bewust dat zeker in december de bevolking vaker uit eten gaat. Vandaar dat de controlewe­rkzaamhede­n extra geschieden om ervoor te zorgen dat de samenlevin­g toch wel hygiënisch bereide voeding wordt aangeboden. PW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname