Times of Suriname

Regering krijgt weer flinke dreun coalitie

-

PARAMARIBO - De coalitie in De Nationale Assemblee heeft de regering nogmaals een ferme sneer gegeven voor het financieel beleid, met name de verdiencap­aciteit van de overheid. Hoewel minister Gillmore Hoefdraad van Financiën het een en ander donderdag uit de doeken deed, blijkt de regeringsf­ractie nog lang niet tevreden te zijn.

“Wij hebben bij deze begrotings­behandelin­g gefaald om met elkaar te discussiër­en over wat we gaan doen om ervoor te zorgen dat de verdiencap­aciteit van het land toeneemt”, zegt Amzad Abdoel (NDP), voorzitter van de Commissie van Rapporteur­s voor de begroting van Financiën.

Bij hem komt het onsmakelij­k over dat de staatsschu­ld blijft stijgen, terwijl de regering aan het sukkelen is om de inkomsten te verhogen. Abdoel wordt daarbij ondersteun­d door zijn fractielei­der Andre Misiekaba (NDP). Die zegt vierkant achter het betoog van Abdoel te staan. “De stijging van de staatsschu­ld is een sein dat er onvoldoend­e gewerkt is aan vooral de verhoging van de verdiencap­aciteit van het land. En dat is zeker de discussie die ik heb gemist tijdens de behandelin­g van de begroting”, zegt Abdoel. Hij vraagt zich af hoe de gezondheid­szorg, het onderwijs en andere sociale zekerheden gegarandee­rd zullen zijn als de staatsinko­msten niet toenemen. “De ruimte om te lenen volgens de Wet op de Staatsschu­ld is beperkt. En de voorzienin­g kan nog drie jaren mee, maar waar gaan wij met dit land naar toe na die drie jaren? Ik maak mij ernstig zorgen daaromtren­t. Ik zou graag van de minister van Financiën willen weten of wij een ‘debtmanage­mentplan’ hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname