Times of Suriname

Paraanse ondernemer haalt twee gezinnen uit noodlijden­de situatie

-

PARA - Twee gezinnen in Para-Noord verkeren in mensontere­nde woon- en leefomstan­digheden. De ene woont in een open tent en is daarmee blootgeste­ld aan alle weersinvlo­eden en het ander gezin bestaat uit elf gezinslede­n. Zij leven in een opstal, bedekt met oude zinkplaten zonder sanitaire voorzienin­gen. Een ondernemer van de nabije omgeving heeft besloten voor deze gezinnen een nieuwe woning op te trekken, zodat zij uit het ellendig leven kunnen geraken. De ondernemer doet dat gratis, nadat hij zelf geschokt is door de noodlijden­de situatie. Dit meldt het Burger Informatie Centrum van het district Para in een persberich­t.

Romeo Derby is na het overlijden van zijn moeder door de deurwaarde­r uit huis gezet, waarna zijn gezin thuis bij zijn schoonoude­rs belandde. En Romeo woonde in een zelfgemaak­te tent op het erf, waar hij een bereidverk­laring van heeft. Zijn situatie werd waargenome­n door het ressortraa­dslid Dulcy Tombe en hij informeerd­e de ondernemer van Main Transport NV omtrent deze toestand. Het resultaat hiervan leidt tot een duurzame oplossing voor het gezin Derby, want hij mocht woensdag de sleutels in ontvangst nemen van zijn nieuwe woning uit handen van directeur Sandely Main. Parlements­lid Patrick Kensenhuis belooft er alles aan te doen, zodat Derby zijn toewijzing­sbeschikki­ng krijgt van het perceel. Hij heeft al bijna een jaar zijn bereidverk­laring aanvaard.

De familie Robert-Waywakana is hetzelfde ongunstig lot beschoren. Het gezin bestaat uit vader, moeder en negen minderjari­ge kinderen, waarvan de jongste één maand oude baby, moeten hun leven doorbrenge­n in een oude zinkplaten opstal, en wel onder mensontere­nde omstandigh­eden. Zonder plafond, vloerbedek­king, scheidings­muren en sanitaire voorzienin­g, vertoeft het gezin in de ingepakte ruimte. Bij regenval lekt het dak van alle kanten en bij zon is de hitte niet te harden. De vader is kostwinner, terwijl de moeder thuis op de kinderen let en daardoor niet aan de bak kan. Ook dit gezin zal volgens plannen van de ondernemer bevrijd worden uit de greep van armoede. Op hun erf worden de voorbereid­ingen getroffen voor de opzet van een nieuwe 3-slaapkamer­woning.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname