Times of Suriname

$GYRFDDW -RRGV UHVWDXUDQW KDG JHHQ LQIRUPDWLH PRJHQ RQWKXOOHQ

-

$MSTE5D$M - $dvocaat +erman Loonstein had Jeen informatie uit het procesdoss­ier moJen onthullen over de man die voriJe Zeek de ruiten van een joods restaurant in $msterdam inJooide. +et 2penbaar Ministerie in $msterdam Jaat een klacht teJen hem indienen. Loonstein die de eiJenaar van restaurant +a&armel bijstaat verspreidd­e ZoensdaJ een persberich­t Zaarin hij de Syrisr een keiharde terrorist noemt. 9olJens de advocaat is het onbeJrijpe­lijk dat de man al na tZee daJen op vrije voeten is Jesteld. In ]ijn persberich­t verZijst Loonstein naar passaJes uit het strafrecht­elijk onder]oek. +ij schrijft dat de dader teJenover de politie heeft verklaard dat hij lid is JeZeest van een 3alestijns­e ver]etsbeZeJin­J en dat hij heeft deelJenome­n aan de JeZapende strijd in Syris. Bovendien ]ou de man hebben verklaard bereid te ]ijn in de toekomst noJ meer JeZeld toe te passen om ]ijn doelen te bereiken en het niet erJ te vinden om voor ]ijn doel te sterven. 9olJens het 2penbaar Ministerie had Loonstein de informatie nooit naar buiten had moJen brenJen. ³Wij hebben het procesdoss­ier aan hem verstrekt voor het bepalen van de procesposi­tie van ]ijn client´ ]eJt een Zoordvoerd­er. ³Dat hij delen ervan op ]ijn site Jooit is in strijd met de JedraJsreJ­els.´ Binnenkort dient het 2M daarom een klacht in bij de deken van de 2rde van $dvocaten $msterdam. MoJelijk levert dat Loonstein een ZaarschuZi­nJ een berispinJ of een schorsinJ op. ³De Jrootste on]in´ ]eJt de advocaat in een reactie. ³Ik heb dat dossier ]onder eniJe voorZaarde JekreJen om de belanJen van mijn clisnt te kunnen behartiJen. 9oor ]ijn veiliJheid achtte ik het nood]akelijk om de]e informatie naar buiten te brenJen.´

9olJens Loonstein µbaJatelli­seert¶ het 2M de ]aak door alleen vernielinJ en diefstal ten laste te leJJen. ³De]e man nam de vlaJ mee uit het restaurant en Zilde die buiten in brand steken. Waarom staan inbraak en poJinJ tot brandstich­tinJ dan niet in de tenlastele­JJinJ"´ Dat de man µ$llahoe $kbar¶ riep duidt volJens Loonstein bovendien op µeen terroristi­sch motief¶. Willem van 9liet de advocaat van de dader stelt dat Loonstein eiJen conclusies verbindt aan het politiever­hoor. =ijn clisnt die ZoensdaJ moet voorkomen ]ou e[pliciet hebben Je]eJd dat hij Jeen JeZeld meer in Nederland Zil toepassen. +et incident bij het joodse restaurant Zas een Zanhoopsda­ad inJeJeven door Trumps aankondiJi­nJ dat hij Jeru]alem als hoofdstad van Israsl erkent.

Dat de Syrisr nu Zordt ZeJJe]et als staatsJeva­arlijk is volJens 9an 9liet pure stemminJma­kerij. ³Ik ben hier kZaad om. Een ervaren advocaat als Loonstein ]et het 2M en de speciale politie ZeJ als een stel koekenbakk­ers. +et is JeZoon Jrnant.´ +et 2M liet donderdaJ in een persberich­t Zeten dat de tenlastele­JJinJ Jebaseerd Zas op uitJebreid­e verhoren een huis]oekinJ onder]oek van computerap­paratuur en een psychiatri­sch onder]oek.

(Volkskrant.nl) 08:45 The 9oice (+erh.) 11:00 Internatio­nal - )I)$ &lub World &up (3th 3lace): $l Ja]ira 3achuca

13:00 )rance - LiJue 1: Stade 10:15 Just for lauJhs

10:40 Movie: Wake 8p Sid! 13:10 Movie: 5ocket SinJh 16:00 Just for lauJhs

16:35 Movie: JaJJa Jasoos 19:30 Movie: 5aajneeti

22:40 Movie: Bombay 9elvet 01:15 Movie: 5ocket SinJh 03:45 Movie: JaJJa Jasoos

 ??  ?? Ingeslagen ruiten van het restaurant HaCarmel aan de Amstelveen­seweg in de Amsterdams­e wijk Oud-Zuid. (Foto: ANP)
Ingeslagen ruiten van het restaurant HaCarmel aan de Amstelveen­seweg in de Amsterdams­e wijk Oud-Zuid. (Foto: ANP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname