Times of Suriname

LeBron -ames evenaart Bird

-

BASKETBAL - LeBron James heeft donderdaga­vond met de 59e µtriple-double¶ van zijn loopbaan basketball­egende Larry Bird geëvenaard, die gedurende zijn NBAloopbaa­n namens Boston Celtics tot datzelfde aantal kwam.

De 32-jarige James hielp Cleveland Cavaliers met 25 punten, twaalf rebounds en twaalf assists aan een 112-121 zege op Los Angeles Lakers. 2p de eeuwige ranglijst moet de vedette alleen 2scar Robertson (181 triple-dou- bles), Magic Johnson (138), Jason Kidd (107), Russell Westbrook (88) en Wilt Chamberlai­n (78) voor zich dulden. James zei na de wedstrijd tegen Lakers dat hij het een grote eer vindt om Bird te evenaren. µLarry Legend¶ won in de jaren tachtig drie NBA-kampioensc­happen met Celtics. ³Ik ben altijd een groot fan van hem geweest. Als ik word gelinkt met grootheden, en vooral met Bird, is dat heel gaaf.”

Cavaliers kent tot dusver opnieuw een goed seizoen in de NBA. De ploeg van James won 21 van de 29 wedstrijde­n en staat daarmee achter Boston Celtics op de tweede plaats in de Eastern Conference.

In de Western Conference blijft titelverde­diger Golden State Warriors, dat vorig seizoen in de eindstrijd te sterk was voor µCavs¶, goed presteren.

De ploeg van sterspeler Stephen Curry, die ontbrak vanwege een eerder deze maand opgelopen enkelbless­ure, versloeg laagvliege­r Dallas Mavericks met 112-97. Halverwege was het nog 4848. Kevin Durant speelde met 36 punten en 11 rebounds de hoofdrol bij Warriors.

Het 72e NBA-seizoen startte in oktober en de reguliere competitie duurt nog tot en met april volgend jaar, waarna de play-offs beginnen. Atlanta Hawks - Detroit Pistons: 91-105, Brooklyn Nets - New York Knicks: 104111, Minnesota Timberwolv­es - Sacramento Kings: 119-96.

(NS)

Overige uitslagen:

 ??  ?? Lebron James van Cleveland Cavaliers maakt hier een basket voor zijn team. (Foto: Nusport)
Lebron James van Cleveland Cavaliers maakt hier een basket voor zijn team. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname