Times of Suriname

Balansi verwacht flink tegenstand op weg naar titelprolo­ngatie

-

W2RSTELEN - Wilson Balansi, de huidige worstelkam­pioen van Suriname, wil zijn titel met succes verdedigen tijdens de Nationale Kampioensc­happen van de Surinaamse Worstel Federatie, die morgen gehouden zullen worden. De kampioen weet dat het niet eenvoudig zal zijn en is voorbereid op alles. Balansi geeft aan dat hij zich vanwege zijn werk niet goed heeft kunnen voorbereid­en op het toernooi. Maar hij zit al vier maanden in voorbereid­ing en voelt zich in topconditi­e. Hij verzekert dat hij alles zal doen om zijn titel te prolongere­n. Fernando Ghoerahoe, de huidige semikampio­en, zal dit jaar niet in de hoogste klasse uitkomen, maar in de 96 kg-klasse, terwijl Leandro Dongo, de naaste concurrent van Balansi, zich vanwege een blessure terug heeft getrokken uit de Nationale Kampioensc­happen. Desondanks verwacht Balansi geen gemakkelij­ke titelprolo­ngatie, maar veel tegenstand. Hij geeft aan dat ook de andere worstelaar­s zeker gebrand zullen zijn om van de kampioen te winnen en de titel te pakken, dus hij zal op zijn hoede zijn. SWF-voorzitter Ravin Changoer zegt dat de nationale kampioensc­happen gezien kunnen worden als het kroonstuk van het worstelsei­zoen. ³Dit jaar hebben we voor het eerst zoveel toernooien afgewerkt. In feite meer dan we gepland hadden. Vrijwel elke maand was er een activiteit. Dat toont alleen dat de worstelspo­rt aan het groeien is. De internatio­nale toernooien, vooral die van Barbados, hebben de sport doen herleven”, zegt hij.

Changoer geeft aan dat het dit jaar niet zo best gaat met de sponsoring. ³De Nationale Kampioensc­happen kosten altijd veel geld. Door de economisch­e situatie in het land staan bedrijven niet te springen om te sponsoren”, zegt hij. ³Toch heeft de SWF gemeend om het grotere publiek de wedstrijde­n niet te onthouden.

De Nationale Worstelkam­pioenschap­pen worden gehouden in het Sportcompl­e[ Kwatta en vangen aan om 10.00 uur. De toegang is gratis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname