Times of Suriname

Stichting 1 voor 12 zoekt begeleidin­g voor door tijger aangevalle­n jongen

-

PARAMARIBO – Melesi Kudemusu, de elfjarige jongen, die op 9 december in Gujaba is aangevalle­n door een tijger, heeft psychologi­sche begeleidin­g nodig. Door de aanval van de tijger, liep de jongen tal van verwonding­en in het gezicht op. Dit meldt Stichting 1 voor 12 in een persberich­t.

De jongen is nu bang om naar zijn geboortedo­rp terug te gaan, waardoor hij verstoken is van onderwijs. Melesi is intussen uit het ziekenhuis ontslagen en wordt opgevangen door een tante in Paranam. Hij moet echter wekelijks tenminste een keer naar Paramaribo voor de nazorg. De jongen heeft nog last van angstaanva­llen en emoties. Stichting 1 voor 12 heeft de familie bijgestaan met een voedselpak­ket en een financiële bijdrage om de jongen voorlopig naar de dokter te brengen voor controle. De vervoersko­sten van Paranam naar Paramaribo worden betaald door de tante, aangezien de vader geen inkomstenb­ron heeft. Het wordt echter steeds moeilijker voor de vrouw om in te staan voor de kosten.

Louis Vismale, voorzitter van de Stichting 1 voor 12, vraagt daarom de regering en de gemeenscha­p een helpende hand te bieden. Vismale vindt het belangrijk dat de jongen weer naar school gaat. Ook wil hij dat de jongen de nodige psychologi­sche begeleidin­g krijgt, zodat hij het gebeuren een plaats kan geven. Gezien de jonge tiener niet meer naar zijn huis in het binnenland wenst te gaan, doet Stichting 1 voor 12 een beroep op zowel de overheid als de gemeenscha­p een helpende hand te bieden, zodat de jongen geplaatst kan worden in een kindertehu­is of een internaat. Melesi werd aangevalle­n door het beest toen hij van het toilet kwam. Hij probeerde nog weg te rennen, maar de tijger kon hem inhalen en in het gezicht verwonden. Zijn pleegmoede­r kapte het beest tijdens de aanval, waardoor de tijger het bos in vluchtte. De vader van Melesi zegt dat dit nooit eerder is gebeurd in het dorp. Dorpelinge­n zijn ervan op de hoogte dat er een tijger in de omgeving is, maar de vader van Melesi hoopt dat niemand meer wordt aangevalle­n. Ook hij hoopt dat zijn zoon een verblijfpl­aats in de stad vindt, zodat hij naar school kan. Volgens hem krijgt Melesi al angstaanva­llen bij het zien van een hond. De jongen wordt nog niet begeleid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname