Times of Suriname

Michael P. bekent verkrachti­ng en moord Anne Faber

-

ZEEWOLDE - Michael P. heeft een gedetaille­erde bekentenis afgelegd dat hij Anne Faber op 29 september heeft verkracht onder bedreiging van een mes, vervolgens heeft vermoord en daarna begraven in Zeewolde. Dit bleek gisteren op de pro-formazitti­ng van de zaak. Volgens zijn advocaat heeft hij spijt en berouw getoond.

Volgens de huidige planning wordt de strafzaak 11 en 12 juni inhoudelij­k behandeld. Michael P. was gisteren niet aanwezig in de rechtbank. Tijdens de zitting werd het verdere verloop van het proces besproken. Van 15 januari tot 23 februari zal P. worden opgenomen in het Pieter Baancentru­m voor onderzoek naar zijn geestesges­teldheid. Op de volgende zitting op 23 maart moet Michael P. van de rechtbank wel verschijne­n. De officier van justitie bracht in de zitting naar voren hoeveel impact deze zaak op de maatschapp­ij heeft: ‘Op 29 september raakte een jonge vrouw uit Utrecht in de bloei van haar leven vermist. Om half 8 ging haar telefoon uit. Heel Nederland leefde mee met de vermissing.’ De massale zoektocht die toen op gang kwam, eindigde met het ‘meest zwarte scenario’. De officier van justitie benadrukte hoe groot de bijdrage van deze vrijwillig­ers is geweest aan het onderzoek.

Zij vonden de jas waarop het dna-spoor is gevonden dat leidde naar Michael P. Die zat op dat moment in de forensisch­e kliniek van de Aventurijn in Den Dolder. Hij was in 2012 in hoger beroep tot 11 jaar cel veroordeel­d voor een dubbele gewelddadi­ge verkrachti­ng in 2010. Na zijn arrestatie beriep Michael P. zich twee dagen op zijn zwijgrecht. Daarna ging hij praten. Hij vertelde waar hij het lichaam had begraven. Op die plek in Zeewolde werd Anne Faber ook gevonden. (Volkskrant.nl)

 ??  ?? Bloemen bij het Nulderpad in het Hosterwold bos, de plaats waar het lichaam van Anne Faber is gevonden. (Foto: ANP)
Bloemen bij het Nulderpad in het Hosterwold bos, de plaats waar het lichaam van Anne Faber is gevonden. (Foto: ANP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname