Times of Suriname

=XLG .RUHDDQVH SUHVLGHQW SULMVW 7UXPS YRRU URO ELM RQGHUKDQGH­OLQJHQ

-

=8ID .O5E$ De =uid .oreaanse president 0oon heeIt Donald 7rump bedankt voor het tot stand brengen van de eerste onderhande­lingen met het 1oorden in meer dan twee Maar.

µIk denk dat president 7rump veel waardering verdient. Ik wil hem daarvoor miMn dank betuigen´, zei 0oon op een persconIer­entie. ³De onder handelinge­n ziMn mogeliMk het gevolg van de sancties die op $merikaans initiatieI ziMn ge nomen en de druk die is uit geoeIend.´ 1oord en =uid .oreaanse onderhande­laars belooIden elkaar gisteren dat ze alle onderlinge problemen door dialoog willen oplossen. Ook wordt de hotline tussen de legers van beide landen hersteld, om te voorkomen dat een misverstan­d tot een oorlog leidt. 1oord .orea maakte gisteren bekend dat het een delegatie van kunst schaatsers, hoge overheids Iunctionar­issen en supporters naar de :interspele­n in =uid .orea wil sturen.

De =uid .oreaanse pre mier Lee zegt dat er tot

1oord .oreanen naar 3yeongchan­g zullen komen. HiM hoopt dat de :interspele­n aan het aInemen van de spanningen tussen de beide .orea¶s biMdragen. Het com munistisch­e 1oord en kapi talistisch­e =uid .orea voch ten begin Maren viMItig een bloedige oorlog uit. In kwam een staakt het vuren tot stand, maar het conflict is nooit officieel beëindigd.

(NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname