Times of Suriname

=RRQ 1HWDQ\DKX VFKHSW ELM VWULSFOXE RS RYHU PLOMDUGHQG­HDO

-

IS5E$L De zoon van de Israëlisch­e premier %enMamin 1etanyahu heeIt ziMn vader weer eens in verlegenhe­id gebracht. %iM een nachtclub in 7el $viv praatte de Monge 1etanyahu met Ori 0aimon, zoon van gasmagnaat .obi 0aimon.

7ussen de schunnige opmer kingen over strippers, prosti tuees en ziMn e[ door klaagt de Marige premierszo­on dat ziMn vriend hem geen geld wil lenen om een pros tituee te betalen. ³0iMn va der heeIt een geweldige deal voor Mouw vader geregeld, hiM heeIt in de .nesset ge vochten hiervoor.´ In Israël is niet alleen kritiek op de uitspraken, maar vooral ook op het gebruik van publieke middelen voor de nachteliMk­e avonturen van de premiers zoon. 1etanyahu en ziMn vrienden waren in een door de regering betaalde auto met bodyguard en chauffeur aan het toeren langs nacht clubs in 7el $viv. In tegen stelling tot ziMn Mongere broer $vner van wie de Jerusalem 3ost als opmerkeliM­kste Ieit noemt dat hiM eens als derde eindigde in een internatio nale biMbelcomp­etitie, ver oorzaakt <air 1etanyahu met enige regelmaat opschud ding. $Igelopen zomer was er een ander kwestie, waar biM de premiers zoon ervan werd beschuldig­d de drollen van gezinshond .aya niet op te ruimen. 9ervolgens kwam hiM onder vuur omdat hiM op ziMn Facebook pagina een aIbeelding had geplaatst van de Moodse milMardair en filantroop George Soros als reptiel, in combinatie met antisemiti­sche symbolen en politieke tegenstand­ers van de premier. E[treem rechtse groepen in de 9S deelden het plaatMe op social media. =owel het moment van de opname als de timing van de uitzending is opvallend het stiekem opgenomen geluids Iragment dateert uit , toen er in de Israëlisch­e po litiek werd gesteggeld over de e[ploitatier­echten van een kort daarvoor ontdekt gas veld. Ook de uitzenddat­um ligt gevoelig.

De premier wacht op de uit komst van twee politieon derzoeken naar corruptie, waarin onder meer de ban den tussen de 1etanyahu¶s en riMke zakenliede­n cen traal staan. In 7el $viv pro testeren wekeliMks mensen tegen 1etanyahu. De Iami lie 1etanyahu noemde de uitzending van het uit de conte[t gehaalde Iragment goedkope en kwaadaardi­ge roddel. Het zou onderdeel ziMn van een heksenMach­t op de premier. <air 1etanyahu plaatste een verontschu­ldi ging waarin hiM zei dat hiM dronken was en dat wat hiM zei niet staat voor µwie ik ben en voor de waarden waarmee ik ben opgevoed¶. <air zou niks aIweten van gasdeals, benadrukte ook ziMn vader dinsdag.

(NRC)

 ??  ?? De Israëlisch­e premier Benjamin Netanyahu samen met zijn zoon Yair Netanyahu. (Foto: AFP)
De Israëlisch­e premier Benjamin Netanyahu samen met zijn zoon Yair Netanyahu. (Foto: AFP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname