Times of Suriname

Investeerd­er Teslin groeit sterk

-

AMSTERDAM - Het nieuwe aandelenfo­nds van Teslin Capital Management heeft in 2017 een rendement van 41,3% inclusief uitgekeerd dividend behaald.

Teslin Participat­ies werd in juli 2017 opgericht en telt de portefeuil­les van de aandelenfo­ndsen Darlin en Todlin, met daarin de kleine beursgenot­eerde Nederlands­e bedrijven. Die zullen dit jaar meerdere overnames en fusies op touw zetten, zo verwacht het fonds. verwacht in 2018 meer fusieen overnameac­tiviteit bij de bedrijven in zijn portefeuil­le met ondernemin­gen als TKH, Kendrion, Nedap en Neways. De small- en midkapbele­gger wijzigde halverwege 2017 de koers naar minder maar wel grotere belangen. Vooral het belang in chipmachin­ebouwer Besi betaalde zich uit. Dat kende over het jaar een koersstijg­ing van 126%. Die stijging is te danken aan de gegroeide vraag naar chips. Fondsbehee­rder Jan-Jaap Bonger stelt positiever te worden over Ordina, de automatise­erder die het lang slecht deed. De positioner­ing die Ordina in de markt heeft gekozen bevalt het fonds. Beter Bed bleef als participat­ie achter. Teslin blijft daar in.

Teslin telt meerdere fondsen. Gerlin, dat in Duitse smallcaps investeert, sloot met een rendement van 35,6%. Midlin, dat Duitse, Belgische en Nederlands­e bedrijven in portefeuil­le heeft, boekte 25,8% rendement en ging door de 100 miljoen euro vermogen. Teslin Capital Management werd ooit opgezet door investeerd­er Frederik van Beuningen. Met Aleid Kruize en Hein van Beuningen vormt hij de directie.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname