Times of Suriname

Deze hond kan wel heel goed doodliggen

-

Een loslopende hond uit Spanje blijkt het kunstje ‘doodliggen’ zó goed te beheersen, dat geschrokke­n voorbijgan­gers bijna dagelijks de politie bellen om melding te maken van een ernstig ziek of zelfs overleden huisdier. De acterende viervoeter, Tizón, is eigendom van iemand die in de bergen bij Madrid woont. Vorige week werd de hond voor de zoveelste keer ‘levenloos’ aangetroff­en door recreant Manuel Delgado die een wandeltoch­tje door de bergen maakte. Delgado schrok zich kapot, zo meldt hij op sociale media, toen de hond plotseling uit het niets dood leek te vallen. Nadat hij het dier had geaaid, stak het zijn kop omhoog en begon te kwispelen.

Omdat de vinder zich toch zorgen maakte over de gezondheid van de hond, besloot hij de eigenaar te achterhale­n. Dat lukte via een gsm-nummer op Tizóns halsband. Maar het baasje nam de telefoon niet op. “Toen heb ik de politie gebeld’’, schrijft Delgado in zijn hilarische post.

Vervolgens kreeg de Spanjaard de verrassing van zijn leven. De politie bleek niet echt gealarmeer­d door zijn verhaal. Sterker nog: de politie bleek bijna dagelijks telefoontj­es te krijgen van mensen die zeggen een gewonde of zieke hond te hebben gevonden in het gebied. Hij doet maar alsof en is kerngezond, vertelde de politie hem.

Omdat Delgado de reactie van de agent niet helemaal vertrouwde, nam hij een proef op de som. Nadat Tizón weer dood in het gras was gaan liggen, draaide hij hem de rug toe waarna het dier gelijk weer tot ‘leven’ kwam. ”Zijn acteerpres­taties zijn subliem. Tizón lijkt echt morsdood’’, aldus Delgado, nadat zijn post op ettelijke reacties kreeg. Met name van mensen die ook al eens werden ‘opgelicht’ door de hond die zijn truc ook vaak toepast langs de weg. Dan stoppen auto’s en stappen mensen uit om hem te checken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname