Times of Suriname

9LGHRVFKHL­GVUHFKWHU YHUUH YDQ YOHNNHORRV

-

92(7B$L - 'at de videoschei­dsrechter nog niet feilloos functionee­rt tonen de statistiek­en van de eerste seizoenshe­lft in de Bundesliga aan. 7ot elf keer toe adviseerde het µe[tra paar ogen¶ ten onrechte de arbiter oP een beslissing te corrigeren.

'ie inforPatie werd donderdag gedeeld door de 'uitse voetbalbon­d ')B en de 'uitse voetballig­a ')L. In de Bundesliga-duels werden . beslissing­en van de scheidsrec­hters onder de loep genoPen door de videoarbit­er. In gevallen ontstond er hierop coPPunicat­ie tussen µ.eulen¶ waar de videoschei­dsrechters de duels volgen en de arbiter op het veld. 7ot vijftig keer toe gaf de videoschei­dsrechter het advies aan de arbiter oP zijn besluit te veranderen. 'at gebeurde ook keer Paar in slechts

van de gevallen was dat de juiste beslissing zo blijkt uit analyses. 'e videoschei­dsrechter zat er dus elf Paal naast.

In 'uitsland is Pen evenwel te spreken over het systeeP. µ+et voetbal is eerlijker geworden door de videoschei­dsrechter daar is iedereen van overtuigd¶ Peldde $nsgar 6chwenken naPens de ')L op een persconfer­entie. 'e bedoeling is dat in de tweede seizoenshe­lft de scheidsrec­hters vaker langs de rand van het veld de beelden van dubieuze PoPenten gaan bekijken. 'e 'uitse coPpetitie wordt vrijdag hervat Pet de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Bayern 0nchen.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname