Times of Suriname

Marks & Spencer boekte licht lagere omzet

-

LONDEN - Marks & Spencer heeft de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar licht zien dalen en handhaafde de verwachtin­gen voor het hele jaar. Dit maakte de Britse warenhuisk­eten gisteren bekend.

De omzet van de groep in het op 30 december geëindigde kwartaal daalde met 0,1 procent naar 3,17 miljard pond ofwel 3,58 miljard euro. Tegenover een omzetstijg­ing van 1,1 procent in het Verenigd Koninkrijk stond een omzetdalin­g van 9,8 procent in de internatio­nale activiteit­en. Marks & SPencer heeft winkels in verlieslat­ende internatio­nale markten gesloten.

In de Britse thuismarkt daalde overigens de identieke omzet in vergelijkb­are winkels met 1,4 procent door zowel verminderd­e verkopen van voedingspr­oducten als van kleding en huishoudel­ijke artikelen.

M&S voorziet voor het huidige boekjaar een investerin­gsniveau aan van 400 miljoen pond. Voor de divisie Clothing & Home wordt een krimp in winkeloppe­rvlak voorzien van 1 tot 2 procent, terwijl voor de divisie Food een groei van ongeveer 7 procent wordt verwacht.

Het concern zal op 23 mei de resultaten over het volledige boekjaar rapportere­n. Het aandeel Marks & Spencer noteerde gisterocht­end 2,9 procent lager. (Beursduive­l/Foto: Budapest Business Journal)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname