Times of Suriname

Wall Street op koers voor hogere opening

-

NEW YORK - Wall Street was gisteren op weg naar een hogere opening. Futures op de toonaangev­ende S&P 500 index noteerden circa een halfuur voor de opening tot 0,2 procent in het groen. Volgens marktanali­st Craig Erlam van Oanda waren beleggers enigszins voorzichti­g, nadat een dag eerder de koersen omlaag gingen na berichten dat China zou overwegen om minder Amerikaans­e Treasuries te kopen.

Erlam wees er bovendien op dat beleggers in afwachting zijn van het cijferseiz­oen. Morgen openen de eerste grote banken de boeken over het afgelopen kwartaal. De verwachtin­gen zijn hooggespan­nen na de sterke resultaten in het derde kwartaal. “De vraag is nu of bedrijven aan de verwachtin­gen kunnen voldoen en of de voordelen van de belastingv­erlagingen accuraat zijn ingeprijsd,” zei Erlam. Op macro-economisch vlak werd bekend dat de wekelijkse steunaanvr­agen zijn gestegen met 11.000 tot 261.000. Het vierwekeli­jkse voortschri­jdend gemiddelde voor de eerste steunaanvr­agen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, nam met 9.000 toe tot 250.750 stuks. De producente­nprijzen daalden in december onverwacht, met 0,1 procent, door lagere prijzen voor voeding en vlakke energiepri­jzen.

Olie noteerde gisteren in het groen. Een februari-future West Texas Intermedia­te steeg 0,4 procent tot 63,84 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,1 procent duurder werd op 69,27 dollar. De euro/dollar noteerde op 1,2023. De Europese munt steeg na bekendmaki­ng van de notulen van de Europese Centrale Bank. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1949 en bij het sluiten van de Amerikaans­e beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1956 op de borden.

(Beursduive­l/Foto: 123RF)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname