Times of Suriname

Vrouw kan 560 miljoen niet innen, omdat ze anoniem wil blijven

-

Het zal je maar gebeuren. Heb je 560 miljoen euro gewonnen, maar je hebt er alleen recht op als je identiteit wordt vrijgegeve­n. Het overkwam een Amerikaans­e na de trekking van een van de grootste jackpots ooit. De vrouw stapt naar de rechter. De vrouw schreef haar naam op het gewonnen biljet en stuurde deze terug naar de Powerball-loterij. Ze had anoniem kunnen blijven door bijvoorbee­ld een naam van een stichting op het biljet in te vullen, maar daar was ze naar eigen zeggen niet van op de hoogte. Het probleem is dat ze de naam nu niet meer kan veranderen. “Elke wijziging die nu aan het lottobilje­t gebeurt, zorgt ervoor dat het niet meer geldig is”, stelt de loterij. “Dat zijn onze eigen regels en die moeten we volgen.” De vrouw stapt nu naar de rechtbank. Ze hoopt zo haar anonimitei­t te kunnen afdwingen.

“De winnares is een oude inwoner van New Hampshire en een geëngageer­d lid van de gemeenscha­p”, zegt haar advocaat in Amerikaans­e media. “Ze wil dit werk kunnen blijven doen en wil ook de vrijheid hebben een supermarkt binnen te lopen of evenement bij te wonen zonder bekend te zijn als de winnaar van een half miljard dollar. Ze wil ook een deel schenken aan een liefdadigh­eidsinstel­ling. En ze vreest dat de bekendmaki­ng van haar naam kan leiden tot veiligheid­sproblemen.” De zaak dient op 21 februari. Zolang ze haar prijs niet int, zou de vrouw al zo’n 50.000 euro per dag verliezen aan rente. Susan May Pratt (Lansing (Michigan), 8 februari 1974) is een Amerikaans actrice.

Pratt begon in 1998 met acteren in de film

Hierna heeft zij meerdere rollen gespeeld in films en televisies­eries, zoals

en Pratt is in 2006 getrouwd met Kenneth Mitchell en ze hebben een dochter Lilah Ruby (2007). In haar vrije tijd speelt zij piano en hobo. Tevens beoefent zij Braziliaan­s Jiu Jitsu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname