Times of Suriname

Verdachte diefstal kocht laptop bij zwerver

-

PARAMARIBO – Paul C verklaarde gisteren in de rechtszaal dat hij een laptop, die achteraf van diefstal afkomstig blijkt te zijn, bij een zwerver kocht. Hij had de laptop reeds twee maanden toen hij die op te koop aanbood.

Volgens hem wist hij niet dat het om een gestolen laptop ging. Ook wordt hij verdacht van diefstal van slippers. Paul C vertelt dat hij die slippers in een winkel kocht, maar kon de naam van die handelszaa­k niet opgeven. Volgens hem nam de politie de slippers mee, ondanks het feit dat hij aangaf dat die van hem waren. Paul C zegt voor het eerst in aanraking te zijn gekomen met de politie. Zijn nicht vertelt echter dat de man zich vaker schuldig maakte aan inbraken. “Ik weet niets van een inbraak”, zegt Paul C. Een getuige vertelde aan de rechter dat hij niet heeft gezien dat bij zijn buurvrouw aan de Parijsstra­at is ingebroken. Hij was die dag bezig met zijn monteurswe­rk. Hij vertelde een witte wagen bij de woning te hebben gezien. Bij hem staat deze auto bekend als die van de neef van de benadeelde. Hij zag iemand uitstappen, maar hij keek niet goed naar de persoon. Hij zegt Paul C voor het eerst te hebben gezien. De getuige zegt dat hij het beeld van de auto heeft onthouden, maar de bestuurder heeft hij niet goed gezien. Pas achteraf begreep hij dat op het adres spullen kwijt zijn. Bij de politie verklaarde de getuige dat hij de witte wagen zag aankomen vanuit de richting van de Napelsstra­at. Hij zag een man die bij hem bekend was als de neef van de bewoner, want die kwam vaker bij de woning. Op de zitting verklaarde hij dat de politie

Facebook

zijn verklaring niet goed verwoordde. De raadsvrouw van Paul C deed het verzoek tot de voorlopige invrijheid­stelling, omdat er geen sporen van de verdachte op de plaats delict zijn aangetroff­en. Volgens hem is er geen bewijs dat hij de goederen heeft weggenomen. De officier van justitie verzette zich niet tegen het verzoek. De rechter ging mee met de advocaat om Paul C voorlopig in vrijheid te stellen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname