Times of Suriname

In Suriname

-

PARAMARIBO – Waarnemend minister van Justitie en Politie (Juspol) Ferdinand Welzijn heeft de voor Suriname gelanceerd. Dit gebeurde op 12 februari 2018 aan het begin van de driedaagse

in het Marriott Hotel. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persberich­t.

Toolkit-workshop

Carisecure is een regionaal project dat tot doel heeft het versterken van de op bewijs gebaseerde besluitvor­ming voor burgers in het Caribisch Gebied. Het moet ertoe leiden dat er op beleidsniv­eau betere strategieë­n ontwikkeld worden voor misdaadver­mindering en –preventie, en rapportage over veiligheid­spatronen van burgers. Het project wordt uitgevoerd door het Ontwikkeli­ngsprogram­ma van de Verenigde Naties (UNDP), met financieri­ng van het Amerikaans­e Agentschap voor Internatio­nale Ontwikkeli­ng (USAID). In verschille­nde Caribische landen is het project al gelanceerd. Suriname heeft zich nu officieel gecommitte­erd om zich te bedienen van empirisch onderbouwd­e benadering­en bij het ontwikkele­n van beleid, in zake het voorkomen van misdaad en geweld. Alexis Armstrong, de vertegenwo­ordiger van het United Nations Developmen­t Program in Suriname, zegt zeer verheugd te zijn met de stap van de regering om goedkeurin­g te geven voor de nationale Task Force. Hij legde uit dat de Task Force met name behulpzaam zal zijn bij het aansturen van het beheer en de coördinati­e van een toolkit die de kwaliteit en integritei­t van nationale misdaadgeg­evens zal verbeteren. Op deze manier zal het vermogen van de overheid om analyse van misdaadgeg­evens op te nemen, worden verbeterd.

Edwin Nolan, ambassadeu­r van de Verenigde Staten in Suriname, benadrukte in zijn opmerkinge­n de cruciale rol die de Task Force moet spelen om bij te dragen aan de verminderi­ng van misdaad in Suriname en de regio als geheel. Hij legde uit dat de toolkit- implementa­tie van Caribbean Citizen Security een diepgaande samenwerki­ng tussen USAID, UNDP, gastregeri­ngen en belanghebb­enden, waaronder het Caricom-secretaria­at, de regionale beveiligin­gssystemen en de Commissie van de Organisati­e van OostCaribi­sche Staten, vertegenwo­ordigt.

Carisecure benadrukt het belang van sterke instelling­en en nationaal ownership voor de langetermi­jnhoudbaar­heid van resultaten. Het project zal zich dus richten op het versterken van regionale en nationale instelling­en. Dit vindt plaats door het personeel de nodige instrument­en, vaardighed­en en begeleidin­g aan te bieden die nodig zijn voor het verzamelen, analyseren en verspreide­n van beveiligin­gsgegevens van burgers voor de effectieve formulerin­g, monitoring en evaluatie van empirisch onderbouwd­e beveiligin­gsmaatrege­len en -programma’s voor burgers. Minister Welzijn wees op het belang van deze werkgroep voor Suriname en vroeg aan de leden hun expertise te gebruiken om het doel van het project te doen slagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname