Times of Suriname

Zieke Poetin zegt afspraken af

-

RUSLAND - Er zijn twijfels over de gezondheid van Vladimir Poetin. De Britse krant The Independen­t meldt dat de Russische president (65) plotseling een aantal afspraken en publieke optredens heeft geannuleer­d. Maandag cancelde hij een reis naar Sochi en gisteren bleef hij weg bij een discussie over micro-elektronic­a. Gisteren liet de Russische president zich excuseren voor een Forum in Moskou en een reis naar het oosten van het land zou eveneens zijn geannuleer­d.

Poetin sukkelt al langer met zijn gezondheid. Tijdens zijn laatste publieke optredens vertoonde de president duidelijk tekenen van ziekte, aldus de krant. Ook tijdens een bezoek in Siberië was zijn stem zwak en hij hoestte vaak. “Hij maakte fouten en leek niet geconcentr­eerd,” aldus The Independen­t.

Sommige waarnemers vermoeden dat er meer aan de hand is. Perssecret­aris Dmitry Peskov is vaag over het annuleren van afspraken. Naar verluidt kampte Poetin slechts met een griep, maar hij zou thuis doorwerken.

Dat Vladimir Poetin ziek is, wordt al gauw nieuws, gezien het imago van krachtpats­er dat de Russische president zelf graag uitdraagt. Sinds Poetin de macht overnam van Boris Jeltsin, was hij nog maar één keer ziek. In 2012 was hij kort uit beeld ‘door een sportbless­ure.’ De Russische president showt graag hoe fit hij is. Vorige maand dook hij op de nationale televisie nog in een wak in een bevroren meer.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname