Times of Suriname

$UWV KDDOW ZRUPHQ XLW RRJ YDQ $PHULNDDQVH YURXZ

-

(en Yrouw die met een pijnlijke oogontstek­ing naar de huisarts ging, bleek na onder]oek maar liefst Yeertien wormen in het oog te hebben. 'e Yrouw had op een boerderij in 2regon een ]eld]ame oogontstek­ing opgelopen die normaal alleen bij koeien Yoorkomt.

'e -jarige $bb\ %eckle\ uit de $merikaanse staat 2regon is Yolgens wetenschap­pers de eerste Yrouw bij wie de parasiet werd aangetroff­en. 'e wormpjes werden al in augustus 1 uit het linkeroog Yan de Yrouw Yerwijderd, maar Yan de ]eld]ame infectie werd pas de]e week melding gemaakt in de $merican Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

³'e worm, ook bekend als thela]ia gulosa, wordt Yerspreid Yia een Ylieg die ook wel µge]ichtsYlieg¶ wordt genoemd en Yooral Yoorkomt bij Yee in het noorden Yan de 9erenigde 6taten en in het ]uiden Yan &anada. 'e Ylieg Yoedt ]ich met traanYocht op de oogbal. 'e Yrouw was gaan paardrijde­n en Yissen in de buurt Yan een grote boerderij in Gold %each, 2regon. (en week later kreeg ]e last Yan de infectie en kroop er een worm uit het oog. 1a onder]oek Yan de arts bleken er nog eens dertien doorschijn­ende wormpjes in het oog te ]itten. 1adat alle beestjes waren Yerwijderd, genas ook de infectie. 'e Yrouw hield geen oogschade oYer aan de ontsteking. (HLN)

$shle\ L\n &afagna Iowa &it\, 1 februari 19 is een $merikaanse actrice, model en countr\-gospel]angeres. &afagna werd bekend als model. In 199 had &afagna een rol in de MGM-film Lord of Illusions. Twee jaar later, in 1997, kreeg ]e een rol in Saved by the Bell: The New Class. =e was hierin te ]ien, totdat de serie werd stopge]et in .

&afagna had haar haar donker geYerfd toen ]e in 199 een rol kreeg in The Bold and the Beautiful. +ier kwam een einde aan in 1. =e had oYer haar carriqre heen ook gastrollen in bekende teleYisies­eries, waaronder Hey Arnold!, 7th Heaven en The Wayans Bros. =e is getrouwd. (Foto: Revolvy)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname