Times of Suriname

&KLQH]HQ KRXGHQ SUHVLGHQW FULPLQDOLW­HLWVYUDDJV­WXN ZHGHURP YRRU

-

3$5$0$5,%2 %ij het inlXiden van het Chinees 1ieXZjaar -aar van de Hond heeIt de Chinese gemeenscha­S Zederom aandacht gevraagd voor het criminalit­eitsvraags­tXk. 9oorzitter Chen -in HXa van de Chinese vereniging )a 7jaXZ 6ong )oei hield Sresident 'esi %oXterse gisteren in restaXrant Chi 0in voor dat het aIgeloSen jaar sSrake Zas van verhoogde criminalit­eit. “Het zijn voornameli­jk Chinese ondernemer­s die het slachtoffe­r zijn van de vele Eerovingen ZaarEij zZare letsels zijn toegeErach­t door de rovers.´

'e voorzitter vraagt daarom aan %outerse om erop toe te zien dat de regering effectie vere maatregele­n doorvoert om de criminalit­eit te bestrij den en de plegers van deze daden zwaar te straffen. Hij zegt dat het criminalit­eits vraagstuk niet onderschat moet worden omdat het een negatieve invloed heeft op het veiligheid­sgevoel van de burgers. &hen spreekt de hoop uit dat het -aar van de Hond voorspoed en geluk zal brengen voor het 6urinaam se volk en dat de sociale en economisch­e ontwikkeli­ng nog meer op gang komt. 'e voorzitter van de &hinese vereniging zegt ook uit te kij ken naar welke voordelen het 2ne %elt 2ne 5oad initiatief van &hina voor 6uriname kan hebben.

3resident %outerse die te gast was bij )a 7jauw 6ong )oei beloofde na het aanhoren van de zorgpunten van de ver eniging dat de regering nog meer zal doen op het stuk van veiligheid. 9olgens het staats hoofd zou het nu het -aar van de Hond zijn intrede heeft gedaan goed zijn om enkele karakteris­tieke kenmerken van dit dierenriem­teken over te nemen. 'eze staat name lijk symbool voor trouw toewijding intelligen­tie moed kracht en hardwerken. ³Goede kenmerken die nodig zijn om zaken gezamenlij­k te doen in 6uriname´ meent de president.

'e &hinese ambassadeu­r =hang -in[iong die ook kort een nieuwjaars­toespraak hield zegt het te waarde ren dat &hinees 1ieuwjaar een nationale vrije dag is in 6uriname. 'eze feestdag is enorm belangrijk voor de &hinees omdat het familie bijeenbren­gt om het nieuwe jaar te starten. :at hem ook goed stemt is het feit dat de &hinese gemeenscha­p schou der aan schouder werkt met de overige etnische groepen om 6uriname een mooier en moderner thuisland te maken. 2ok in .ong 1gie 7ong 6ang werd het &hinees 1ieuwjaar ingeluid. ³Het -aar van de Hond moet de economisch­e banden tussen de republiek &hina en 6uriname verster ken´ zegt 7homson &heung voorzitter van .ong 1gie 7ong 6ang. 9olgens &heung was het jaar op econo misch vlak een zwaar jaar voor de &hinezen in 6urina me. Hierdoor was een groot deel van de &hinese gemeen schap voor een beter leven genoodzaak­t terug naar &hina te keren. Het deel van de &hi nese gemeenscha­p dat nu in 6uriname is achtergebl­even verwacht dat een beter jaar zal worden.

TM/MW

 ??  ?? Een deel van de aanwezigen in het vereniging­sgebouw Kong Ngie Tong Sang, waar het nieuwe Chinees jaar is ingeluid. Timesfoto: MW)
Een deel van de aanwezigen in het vereniging­sgebouw Kong Ngie Tong Sang, waar het nieuwe Chinees jaar is ingeluid. Timesfoto: MW)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname