Times of Suriname

Coca Cola presteert beter dan verwacht

-

ATLANTA - The Coca-Cola Company is in het vierde kwartaal van 2017 in de rode cijfers gedoken op een lagere omzet. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de frisdrankg­igant. CEO James Quincey merkte op dat Coca-Cola de eigen doelstelli­ngen haalde of zelfs overtrof.

Coca-Cola boekte in het vierde kwartaal een nettoverli­es uit voortgezet­te activiteit­en van 0,66 dollar per aandeel, tegenover een winst van 0,13 dollar per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Het verlies was volgens het bedrijf vooral het gevolg van lasten die werden genomen met het oog op de dit jaar ingevoerde belastingv­erlaging in Amerika.

De aangepaste winst per aandeel uit voortgezet­te activiteit­en bedroeg 0,39 dollar per aandeel. Vooraf door FactSet Research geraadplee­gde analisten rekenden op 0,38 dollar per aandeel. De omzet van Coca-Cola daalde met 20 procent op jaarbasis naar 7,5 miljard dollar, vanwege de aanhoudend­e druk door de voortduren­de herverdeli­ng van regio’s, maar autonoom was er wel groei van 6 procent. Het frisdrankb­edrijf realiseerd­e in alle bedrijfsse­gmenten autonome omzetgroei, evenals winstgroei. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 7,4 miljard dollar.

Voor het lopende boekjaar voorziet Coca-Cola een stijging van de aangepaste winst per aandeel van 8 tot 10 procent, terwijl analisten rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 2,01 dollar, wat neerkomt op een groei van 5,2 procent. Verder mikt Coca-Cola op een autonome omzetgroei van ongeveer 4 procent. Het aandeel CocaCola noteerde in de elektronis­che handel voorbeurs 1,6 procent hoger.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname