Times of Suriname

=HHGLMN &RURQLH HHQ IHLW

-

&2521,( 'e zeedijk YDn het district &oronie is gisteren nD jDDr opgeleYerd. 0et de bouw YDn de zeedijk zDl het district Yoor een groot deel gered worden YDn het zeewDter. 'it zegt de burgerYDde­r YDn het district, 5emi 7DrnDdi, in gesprek met de krDnt.

7arnadi geeIt aan dat de bouw van de zeedijN ooN zijn voor en nadelen zal hebben. 9oor &oronie is het een heugelijN Ieit dat de dijN na jaar eindelijN op geleverd is. De burgervade­r zegt benieuwd te zijn naar de werNing van de dijN in de grote regentijd. ³,N wil zien hoe de spitssluiz­en het wa ter naar zee zullen stuwen. Het waterprobl­eem wordt deels opgelost, omdat het nu Nunstmatig naar de zee ge loosd moet worden´, aldus 7arnadi.

Districtsr­aadlid (ric %olde wijn geeIt aan dat hij enorm blij is dat de dijN na jaren is opgeleverd, maar geeIt tege lijNertijd aan dat hij toch niet helemaal tevreden is met de oplevering, omdat de spits sluis in de dijN niet aI is. De spitssluis is voor de vissers van het district heel erg be langrijN, omdat zij via de sluis in en uit Nunnen varen. ³De dijN is voor de gemeen schap heel belangrijN, omdat het voor opleving Nan zor gen. $lleen moeten de &oro nianen het goed benutten´, aldus %oldewijn.

(nNele bewoners van het district geven aan enorm blij te zijn met de bouw van de zeedijN, omdat zij zich nu Nunnen gaan ontspannen op de dijN. Zij hopen dat hier door er veel meer toeristen naar het district zullen treN Nen. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname