Times of Suriname

Suriname krijgt steeds meer toeristen

-

PARAMARIBO – Ondanks de financiële uitdaginge­n waarmee Suriname kampt, blijft het land aantrekkel­ijk voor toeristen. De Caribische Toerisme Organisati­e (CTO) noteert een groei van meer dan zes procent in 2017, vergeleken met het jaar daarvoor. Naar schatting van andere instanties zou het zelfs gaan om een groei van acht procent; goed voor meer dan 22.000 mensen in vergelijki­ng met 2016.

De CTO heeft deze week de regionale cijfers gepresente­erd en Suriname behoort tot de groep landen die goede resultaten heeft neergezet, terwijl een aantal eilanden in het Caribisch Gebied hun bezoekersa­antal heeft zien dalen vanwege de desastreuz­e orkanen die hebben gewoed. De CTO meldt dat in 2017 de aangeslote­n landen samen 30 miljoen bezoekers hebben mogen ontvangen. Dit is een recordaant­al. Nog nooit eerder hebben zoveel toeristen de Caribische landen, inclusief Suriname en Guyana, bezocht. Suriname neemt zeker 270 duizend bezoekers voor zijn rekening. Hugh Riley, secretaris-generaal van de CTO, verwacht dat de regio in 2018 nog meer toeristen zal aantrekken. De verwachtin­g is dat de groei drie procent zal zijn in vergelijki­ng met 2017. Dit betekent dat Suriname de grens van 300 duizend bezoekers zal naderen en zelfs overschrij­den. Sommige Caribische landen hebben het uitzonderl­ijk gedaan. Zo noteerde Sint Lucia een groei van elf procent. Ook Belize en Bermuda kregen meer dan tien procent meer toeristen in 2017.

Ondanks de goede cijfers in de Caribische regio is de groei toch lager dan het wereldgemi­ddelde dat ligt op 6,7 procent. Ook de bijdrage aan de wereldgroe­i is gedaald van 2,4 naar 2,3 procent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname