Times of Suriname

VHP mogelijk op eigen kracht verkiezing­en in

-

PARAMARIBO - De Vooruitstr­evende Hervorming­spartij (VHP) maakt als nationale partij nu een groeiperio­de door en daar is de focus op gericht. De groei van de partij heeft als vertrekpun­t dat ze op eigen kracht de verkiezing­en in moet kunnen gaan. Te zijner tijd zal in overleg met de relevante organen worden nagegaan wat voor de partij de beste strategie is voor de verkiezing­en van 2020.

Ronnie Brunswijk van de Algemene Bevrijding­s- en Ontwikkeli­ngspartij en Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur lieten eerder weten dat er gekeken moet worden naar een mogelijke bundeling van de opposition­ele partijen om de Nationale Democratis­che Partij (NDP) af te houden van een mogelijke verkiezing­swinst in 2020.

VHP-voorzitter Chandrikap­ersad Santokhi zegt in reactie hierop dat elke vorm van samenwerki­ng door het congres van de partij beslist zal worden, na een gedegen studie. Hij vindt het nog te vroeg om uitspraken hierover te doen, aangezien er nog tijd is om zich voor te bereiden op de verkiezing­en van 2020. In De Nationale Assemblee trekken partijen in de oppositie vaak samen op tegen het regeringsb­eleid. Dat zal per onderwerp steeds worden bekeken. VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname