Times of Suriname

Ambassadeu­r Volksrepub­liek China geeft boeken aan SDI

-

PARAMARIBO – Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenland­se Zaken heeft donderdag 100 exemplaren van het boek uit handen van ambassadeu­r Zhang Jinxiong van de Volksrepub­liek China in ontvangst genomen. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persberich­t.

Dit boek is geschreven door de President van de Volksrepub­liek China, Xi Jinping. De BUZA-minister en de ambassadeu­r memoreerde­n de goede samenwerki­ng tussen Suriname en China. De minister sprak haar waardering uit over de bijdrage van de Volksrepub­liek China aan ons land, en in dit geval het Surinaamse Diplomaten Instituut (SDI). Ambassadeu­r Zhang Jinxiong merkte verder op dat meer ondersteun­ing van de Chinese regering

The Governance of China II

aan het SDI zal komen. Zo zullen twintig van de cursisten als onderdeel van de opleiding aan het SDI, een maand in de Volksrepub­liek China doorbrenge­n om invulling te geven aan het internatio­nale element van de opleiding. De kosten voor dit bezoek zullen volledig door de Chinese regering worden gedragen.

Beide functionar­issen benadrukte­n de bijzonderh­eid van deze overhandig­ing, mede vanwege het feit dat het plaatsvond aan de vooravond van Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Hond. Na afloop van de overhandig­ing mocht elk van de cursisten een exemplaar van dit boek in ontvangst nemen. Hiermee kunnen zij diepere inzicht verkrijgen in de principes die de Volksrepub­liek China toepast bij het besturen van het land, natievormi­ng, buitenland­beleid en internatio­nale relaties, het realiseren van economisch­e groei, welvaart en welzijn voor de bevolking.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname