Times of Suriname

Zussen Holleeder willen in geheim getuigen

-

AMSTERDAM - Astrid en Sonja, de zussen van Willem Holleeder, willen de rechtbank vragen of ze achter gesloten deuren mogen getuigen. Dat meldt RTL Boulevard gisteren. De zussen voelen zich op die manier vrijer om te verklaren.

Sonja start maandag met de getuigenis tegen haar broer. Maar ze doet dat liever alleen voor de ogen van advocaten, rechters, officieren en haar broer Willem.

“Als Willem tijdens de inhoudelij­ke behandelin­g bepaalde dingen zei, riep dat reacties op. Dat vonden ze best heftig. Ze voelen zich vrijer om achter gesloten deuren te praten, ook omdat ze over andere mensen moeten spreken,” legt Peter R. de Vries uit. “Ze vinden dit voor hun eigen veiligheid prettiger. Ook omdat daar minder reactie op komt.” Overigen, hebben Astrid en Sonja laten weten dat ze zich neerleggen bij het oordeel van de rechtbank. Als die liever wil dat ze in het openbaar hun verklaring­en afleggen, dan zullen ze daarmee akkoord gaan. Het strafproce­s tegen Holleeder gaat komende week een nieuwe fase in. Na ‘De Neus’ zelf vijf dagen lang zelf te hebben ondervraag­d en de eerste confrontat­ies met de verklaring­en die zijn zussen en zijn ex Sandra den Hartog aflegden, richt de rechtbank de pijlen komende week op Sonja, volgens Holleeder. “Zijn lievelings­zussie,” noemde Willem Holleeder zijn oudste zus Sonja op vrijdag 9 februari, vlak voordat hij in de rechtszaak overmand werd door emoties en brak. Hij “snapte er helemaal niets van” dat ze bij justitie “al die onzinverha­len” over hem had opgehangen. “Ik heb haar nooit wat aangedaan. En ik hou van haar, tot de dag van vandaag,” sprak hij.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname