Times of Suriname

)HGHUHU SDNW GHUGH WLWHO RS $%1 $PUR WRHUQRRL

-

TENNIS - Roger Federer heeft voor de derde keer het toernooi van Rotterdam op zijn naam gebracht. De =witser, vanaf maandag de nieuwe nummer ppn van de wereld, had in de finale weinig moeite met zijn Bulgaarse tegenstand­er *rigor Dimitrov - , - . Met de nummer ppn tegen de nummer twee van de plaatsings­lijst kende het ABN AMRO World Tennis Tournament de gedroomde finale. Een echte wedstrijd werd het zondag evenwel niet. Dimitrov, niet helemaal fit en net terug van een schouderbl­essure, maakte te veel fouten om een serieuze bedreiging te vormen voor de -jarige Federer.

Onder toeziend oog van koning Willem-Ale[ander en koningin Mi[ima brak ‘King Roger’ de tot dan toe goed serverende Dimitrov bij een stand van - in de eerste set. Hij verzilverd­e meteen zijn eerste breakpoint en liep vervolgens makkelijk naar

- . De eerste set was in minuten gedaan. Het tweede set nam niet veel meer tijd in beslag. Federer brak in de openingsga­me de service van Dimitrov. Na nog een break was het verzet van de Bulgaar, die alle zeven onderlinge ontmoeting­en met Federer heeft verloren, definitief gebroken. In minuten was het pleit beslecht. Federer had na afloop warme woorden over voor het toernooi. “Het was een absolute droomweek. Ik kwam hier met het doel de halve finale te halen en nu win ik de finale´, aldus de tennisgroo­theid. “Rotterdam is echt een van de grote ‘stops’ van de tour. Ik geniet van het stadion, het geweldige publiek, het is een droomweek voor ons spelers. Ik zal deze week nooit vergeten.´ Of hij komend jaar zijn titel komt verdedigen liet Federer in het midden. Hij weet nog niet hoe lang hij blijft spelen. (ANP)

 ??  ?? De Zwitser Roger Federer heeft voor de derde keer het toernooi van Rotterdam op zijn naam geschreven. (Foto: Nusport)
De Zwitser Roger Federer heeft voor de derde keer het toernooi van Rotterdam op zijn naam geschreven. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname