Times of Suriname

(mma :atson Goneert miljoen aan slachtoffe­rs seNsXeel JeZelG

-

Emma Watson heeft een miljoen Britse pond gedoneerd aan een nieuw fonds ten behoeve van slachtoffe­rs van seksueel geweld.

De gift van omgerekend 1,3 miljoen euro gaat gepaard met een open brief waarin tweehonder­d Britse en Ierse sterren oproepen tot het beëindigen van seksuele intimidati­e op de werkvloer. Ook pleiten ze in de brief voor gelijke beloning van mannen en vrouwen.

Watson is één van de onderteken­aars van de open brief in The Observer, samen met Emma Thompson en Keira Knightley. De vrouwen beloofden zondagavon­d in het zwart gekleed te gaan naar de uitreiking van de Bafta’s, de belangrijk­ste Britse filmprijze­n.

Net als bij de Golden Globes willen genomineer­den en overige gasten hun solidarite­it tonen met de Time’s Up en #MeToo-beweging. Watson is volgens de BBC één van de eersten die schenkt aan het UK Justice and Equality Fund. Het fonds voor gerechtigh­eid en gelijkheid is opgericht door de vrouwen die de brief hebben onderteken­d, samen met een groep van 160 activisten en academici, om slachtoffe­rs juridisch en financieel bij te staan. Keira Knightley en Tom Hiddleston hebben elk 10.000 Britse pond geschonken.

(NU/Foto: wallpaperf­m) James Reynolds is nog maar drie jaar oud, maar helpt haar mama nu al met modekeuzes. Zo riep ze haar mama na toen die “haar broek vergat.” Lively deelde het verhaal op Instagram. Toen Blake Lively, modekoning­in, het huis wou verlaten in een wollen kleed en hoge laarzen, vond dochter James het tijd om in te grijpen. Toen de lift sloot, riep de kleine telg: “Oh, nee, mama, je bent je broek vergeten!” Lively vond die gebeurteni­s zelf zo- danig grappig dat ze het verhaal deelde via

We gaan ervan uit dat het hier gaat om dochtertje James, drie jaar oud en niet Ines, die pas 16 maanden oud is.

(HLN/Foto: Page Six)

 ??  ?? Instagram.
Instagram.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname