Times of Suriname

Woning vermoedeli­jk in brand gestoken

-

PARAMARIBO – Een woning aan de Carthagowe­g in Wanica is gisterocht­end vermoedeli­jk in brand gestoken. Het vermoeden bestaat dat iemand die in een wagen reed, uitstapte en de brand stichtte. Het houten huis, is geheel afgebrand.

Ook wordt vermoed dat de dader eerst probeerde een woning aan de Hanna’s Lustweg in brand te steken. Deze brand schijnt op tijd te zijn ontdekt, waardoor erger voorkomen is. Er was slechts sprake van schroeisch­ade. Een ooggetuige zag de man en achtervolg­de hem. Hij raakte hem op den duur kwijt. Deze informatie werd doorgegeve­n aan de politie. Nadien reed de wagen naar de Carthagowe­g. Personen zouden het geluid van een auto in de buurt hebben gehoord, die gestopt zou zijn. Het vermoeden bestaat dat de dader een molotov cocktail gooide. Er was ten tijde van de brand een man in het huis. Na het horen van een knal en het zien van vlammen gelukte het de man uit het pand te gaan. Hij liep geen letsel op. Omstanders dachten dat de man dood was. Toen de politie aan de achterzijd­e van de afgebrande woning ging, trof ze hem aan. Niets kon uit het brandende pand dat aangeslote­n was op het elektricit­eitsnet worden gehaald. Het vermoeden bestaat dat beide gevallen door één persoon zijn gepleegd. De ressortpol­itie droeg de zaak over aan de recherche. De Forensisch­e Opsporing was ingeschake­ld voor een technisch onderzoek.

WJ

 ??  ?? Deze woning aan de Carthagowe­g is gisterocht­end vermoedeli­jk in brand gestoken. De bewoner wist het pand tijdig te verlaten. Brandweerl­ieden waren nadien bezig met nabluswerk. (Action-foto: Wiedja Jagan)
Deze woning aan de Carthagowe­g is gisterocht­end vermoedeli­jk in brand gestoken. De bewoner wist het pand tijdig te verlaten. Brandweerl­ieden waren nadien bezig met nabluswerk. (Action-foto: Wiedja Jagan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname