Times of Suriname

Minstens zeventien doden door instorten afvalberg Mozambique Trump wil achtergron­donderzoek bij wapenverko­op verbeteren

-

MOZAMBIQUE - Minstens zeventien mensen zijn om het leven gekomen door het instorten van een vijftien meter hoge afvalberg in de stad Maputo in Mozambique. De berg stortte hoogstwaar­schijnlijk in na hevige regenval. Mozambikaa­nse autoriteit­en melden eveneens dat een aantal mensen verwond is en zeven huizen zijn begraven in het afval. De instorting vond plaats in de arme wijk Hulene, ongeveer tien kilometer van het centrum van Maputo, de hoofdstad van het land. Autoriteit­en melden dat de huizen illegaal waren gebouwd en de bewoners al eerder zijn verzocht weg te gaan. Een raadslid van het betreffend­e gemeentedi­strict, Despedida Rita, vertelt aan lokale media dat wordt gevreesd dat er nog doden gevonden kunnen worden in het afval. De zoektocht naar lichamen gaat dan ook door. Door woningnood in veel Afrikaanse landen gaan mensen illegaal wonen op locaties die daar niet voor geschikt zijn. Tegelijker­tijd hopen ze op een beter leven in de stad.

(NU) VS - De Amerikaans­e president Donald Trump wil het achtergron­donderzoek dat wordt uitgevoerd bij het kopen van een wapen verbeteren.

Dat meldde een woordvoerd­er van het Witte Huis gisteren. Trump steunt een wetsvoorst­el van de Republikei­nse senator John Cornyn en de Democraat Chris Murphy waarin de controle wordt aangescher­pt. Kort na de schietpart­ij op een middelbare school in Parkland, Florida, werd Trump bekritisee­rd omdat hij de wapenwet die Barack Obama had ingevoerd had versoepeld. Daardoor zou controle voor mensen met een psychische aandoening zijn afgezwakt.

Bij de schietpart­ij kwamen zeventien mensen om het leven. De schutter had een psychische aandoening. (NU)

 ??  ?? Reddingswe­rkers zoeken naar overlevend­en. (foto:WTOP)
Reddingswe­rkers zoeken naar overlevend­en. (foto:WTOP)
 ??  ?? Dit keer was het echter minder lang en krachtig dan de vorige beving. (Foto: Earthquake-Report)
Dit keer was het echter minder lang en krachtig dan de vorige beving. (Foto: Earthquake-Report)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname