Times of Suriname

Robinhood en Nishan’42 in evenwicht

-

VOETBAL - Robinhood kreeg zondagavon­d Nishan’42 op bezoek in het Essedstadi­on in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Voetbal Bond. Beide teams kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Robinhood komt nu op tien punten uit zes wedstrijde­n, terwijl Nishan’42 acht punten heeft.

Zowel Robinhood als Nishan’42 ging voor de overwinnin­g en in de eerste vijftien minuten vielen er al drie doelpunten. In de zevende minuut kreeg het bezoekende team een vrije trap. Ronaldo Brito de Olivieira schoot het leder keihard, waardoor doelman Claidel Kohinor van Robinhood dit niet onder controle kon krijgen. Andrew Murray maakte goed gebruik hiervan en schoot het eerste doelpunt van deze wedstrijd binnen: 1-0. Het kon maar twee minuten van deze voorsprong genieten, want in de negende minuut maakte Mitchell Kisoor de gelijkmake­r. Dit doelpunt ontstond ook uit een vrije trap die doelman Richie Richards van Nishan’42 niet onder controle had: 1-1. Zes minuten later nam het team uit Meerzorg weer de leiding. Deze keer was de Braziliaan Alan Cirilo Da Costa trefzeker: 2-1. De teams kwamen niet meer tot scoren in deze helft en gingen de rust is met deze score. Robinhood begon goed aan de tweede helft en probeerde zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Het team kwam pas in de 76ste minuut tot scoren. Nishan’42 leed balverlies op het middenveld, waardoor Robinhood heel snel kon counteren en Adioso van Buren maakte uit deze snelle actie de gelijkmake­r: 2-2. Deze was ook de eindstand.

??  ?? Andrew Murray (l) van Nishan’42 houdt Roxey Fer (r) van Robinhood in de gaten tijdens de hoofdklass­ewedstrijd.
(Foto: Sherwien Hanoeman)
Andrew Murray (l) van Nishan’42 houdt Roxey Fer (r) van Robinhood in de gaten tijdens de hoofdklass­ewedstrijd. (Foto: Sherwien Hanoeman)