Times of Suriname

2SSRVLWLH $DQSDVVLQJH­Q EHJURWLQJ PDNHQ VORUGLJH LQGUXN

-

PARAMARIBO - De regering heeft volgens de oppositie geen gebruik gemaakt van de e[tra ruimte die het van het parlement kreeg om de begroting samenhange­nd te maken en aan te passen. Terwijl de coalitie lovend is over de gepleegde inspanning­en, heeft de oppositie in de tweede ronde nog meer inconsiste­ntie opgemerkt. “De file is zeer slordig afgewerkt. Tabellen zijn niet uniform en ontbreken zelfs bij het Ministerie van Financiën, terwijl zij de regie in handen heeft of moet hebben”, merkt Carl Breeveld (DOE) op.

,n de 1ota Yan :iM]iging heeIt de regering detailinIo­rmatie opgenomen met betrekking tot de Yerwachte inkomsten Xit de Yerkoop Yan staatsaand­elen en oYerheidsg­eboXwen. 2ok ]iMn er aanpassing­en gepleegd aan de inkomsten]iMde aangaande belastingi­nkomsten. &handrikape­rsad 6antokhi 9+3 ]iet echter geen aaneenslXi­ting tXssen de Yerschille­nde ministerie­s. ³+et beYat geen integraal programma om die crisis te gaan beheersen. -e ]iet nameliMk weer dat de Yerschille­nde maatregele­n per ministerie worden genoemd ]onder dat er Yoldoende aIstemming is. (r is geen cohesie´ ]egt de 9+3-Iractielei­der en partiMYoor]itter.

6antokhi had Yerwacht dat er specifieke maatregele­n Xitgewerkt ]oXden ]iMn om de financieel-economisch­e terXgYal een halt toe te roepen. ³-e ]iet in de aangepaste begroting niet wat de regering als prioriteit ]iet wat de regering in dit Maar wenst te realiseren oI wat de regering komend Maar ]al realiseren´ aldXs 6antokhi. 2ok het leningenbe­leid spreekt hem niet aan. =iMn conclXsie is dat de 1ota Yan :iM]iging alleen handelt oYer nog meer maatregele­n om de samenleYin­g financieel te belasten. BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname