Times of Suriname

0LVLHNDED SOHLW YRRU EHWHUH YRRU]LHQLQJHQ PHQVHQ PHW EHSHUNLQJ

-

PARAMARIBO - De regering moet meer mogelijkhe­den creëren voor mensen met een beperking. Dit zei parlementa­riër Andre Misiekaba maandag, tijdens de openbare vergaderin­g van het parlement. “Er moet aandacht worden besteed aan praktische voorbereid­ende activiteit­en waarbij leerlingen met een beperking ook worden voorbereid op de arbeidsmar­kt”, zei hij.

0isiekaba geeIt aan dat alle scholen dXsdanig moeten worden ingericht dat er lokalen ter beschikkin­g moeten ]iMn Yoor leerlingen met een beperking. 9erder stelt hiM dat rolstoelen ook toegankeli­Mk moeten ]iMn op alle onderwiMs instelling­en in 6Xriname. ³+et is een grote operatie maar de regering moet ergens beginnen´ aldXs 0isiekaba. 2ok moet de regering Yolgens hem erYoor ]orgen dat ]orgYerYoer landeliMk toegankeli­Mk is Yoor mensen met een beperking. ³7ransport behoort tot de Yoorwaarde om Yan beperking naar ontplooiin­g te gaan´ ]egt hiM.

'e Yoor]itter Yan :ang 2kasi $niel .oendMbihar­ie geeIt aan te hopen op de XitYoering Yan dit plan Yan 0isiekaba. ³,k hoop niet dat het alleen biM praten bliMIt´ aldXs .oendMbihar­ie. +iM geeIt aan dat het er positieI Xit]iet maar er moeten Yoor]ieningen worden getroffen en men moet serieXs ]iMn om dit werkeliMk te willen realiseren Yoor de mensen met een beperking. 9erder ]egt hiM dat de mensen met een beperking moeten worden begeleid. 2ok de leerkracht­en moeten worden klaargesto­omd ]odat ]e weten hoe om te gaan met de]e kinderen. 9erder geeIt hiM aan dat er in het 91Yerdrag staat aangegeYen dat alles toegankeli­Mk moet ]iMn Yoor mensen met een beperking. =o ook biMYoorbee­ld de XniYersite­it. ³0ensen met een beperking moeten ook de kans kriMgen om een stXdiebeXr­s te kriMgen. :at Yroeger een beperking was hoeIt nX niet meer gerekend te worden tot een beperking omdat de technologi­e steeds weer Yerandert´ aldXs Yoor]itter .oendMbihar­ie. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname