Times of Suriname

9eel staatslieG­en EiM KerGenNinJ RXG premier 5XXG /XEEers

-

5OTT(5D$0 - Bij de herdenking­sdienst voor oud-premier 5uud /ubbers waren veel bekende oudpolitic­i aanwezig. /ubbers, die vorige week overleed, werd gisteren in Iamiliekri­ng begraven. Daarvoor was er voor genodigden om 12.00 uur een besloten herdenking­sdienst in de katholieke /aurentiuse­n (lisabethka­thedraal in 5otterdam.

Bij de dienst waren alle nog levende oud-premiers aanwezig: Dries van $gt, :im Kok en Jan Peter Balkenende. Ook premier 0ark 5utte was in 5otterdam, net als burgemeest­er $hmed $boutaleb die in de kathedraal was om zijn plaatsgeno­ot de laatste eer te bewijzen. Prominente &D$¶ers (lco Brinkman, +ans van den Broek en :im Deetman waren ook in 5otterdam om hun partijgeno­ot een laatste groet te brengen. In verband met de uitvaart van de staatsman hingen de vlaggen op veel overheidsg­ebouwen halIstok. Premier 0ark 5utte had hiervoor een vlaginstru­ctie vastgestel­d. 0aandagmid­dag hadden enkele honderden mensen al aIscheid genomen van /ubbers. 5uud /ubbers overleed vorige week woensdag op 78-jarige leeItijd in aanwezighe­id van zijn vrouw en kinderen in zijn woonplaats 5otterdam.

De &D$¶er was van 1 82 tot 1 4 minister-president en leidde drie kabinetten. Ook was hij als inIormateu­r twee keer betrokken bij de vorming van een nieuw kabinet, in 2006 en 2010.

(AD)

 ??  ?? In de Laurentius en Elisabeth Kathedraal wordt de herdenking voor Ruud Lubbers gehouden. De oud-premier overleed op 78-jarige leeftijd.
In de Laurentius en Elisabeth Kathedraal wordt de herdenking voor Ruud Lubbers gehouden. De oud-premier overleed op 78-jarige leeftijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname