Times of Suriname

+RJe 5aaG KRXGt celstraI Yan YRRr serieYerNr­acKter in stanG

-

8T5(&+T - De +oge 5aad heeIt de celstraI voor de 8trechtse serieverkr­achter Gerard T. in stand gehouden. De man is hiermee definitieI veroordeel­d tot zestien jaar cel voor de verkrachti­ng van vier jonge vrouwen in 8trecht. Volgens de +oge 5aad is voldoende bewijs gevonden om tot een veroordeli­ng te komen.

T. had in cassatie onder meer geklaagd over het gebrek aan bewijs dat hij betrokken was bij een verkrachti­ng in 2001. +et hoI zag eerder al voldoende aanleiding om de man te veroordele­n, omdat zijn D1$-sporen op de jurk van het slachtoffe­r waren gevonden en het opgegeven signalemen­t overeenkwa­m met eerdere zaken. De +oge 5aad steunt het oordeel van het hoI. De man was zowel door de rechtbank als door het gerechtsho­I tot zestien jaar celstraI veroordeel­d voor vier verkrachti­ngen. (en van zijn slachtoffe­rs was een 16-jarig meisje. De man werd ook verdacht van achttien andere gevallen van aanranding en verkrachti­ng, maar daarvoor werd onvoldoend­e bewijs gevonden.

Vanwege de aard van de verkrachti­ngen, die zeer verregaand en bruut waren, en omdat T. verantwoor­delijk wordt gehouden voor de grote onrust die ontstond in de omgeving van 8trecht, gingen de rechters eerder volledig mee in de eis van het Openbaar 0inisterie O0 .

De advocaat van de verdachte vroeg eerder al terugverwi­jzing naar de rechtbank, omdat zijn clisnt naar zijn mening geen eerlijk proces heeIt gehad. Dat verzoek werd verworpen. 1a de veroordeli­ng in hoger beroep werd daarom de gang naar de +oge 5aad in werking gezet.

In 1 5 vond de eerste verkrachti­ng plaats in 8trecht. Pas in 2014 kon de 55-jarige man opgepakt worden nadat hij D1$ moest aIstaan na het stelen van een lokfiets. Dat bleek een match te zijn met het D1$-spoor dat werd aangetroff­en bij zijn slachtoffe­rs.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname