Times of Suriname

HVV ziet finalerond­eplaats in rook opgaan

-

VOETBAL - HVV zag zijn droom om in de finalerond­e van de Livorno Sport Organisati­e te spelen, in rook opgaan. Het team gaf een ruime voorsprong uit handen tegen Hindelaya. In het Eddy Blackmanst­adion kwam Hindelaya goed terug en stelde zijn finalerond­eplaats veilig door gelijk te spelen: 2-2. HVV en Hindelaya vochten om de laatste finalerond­eplaats. HVV moest winnen en Hindelaya had genoeg aan een gelijkspel om de laatste vier te bereiken. In de eerste helft begonnen beide teams goed, maar geen van de vereniging­en kon het doel vinden. Hierdoor gingen de teams met een blanco score naar de kleedkamer. Elf minuten in de tweede helft viel het eerste doelpunt door Fhensie Godfried: 1-0. Hindelaya moest aanvallend spelen en HVV trok profijt daaruit. In de 76ste minuut nam HVV een ruime voorsprong, door een doelpunt van Godfried: 2-0. De finalerond­eplaats was binnen handbereik. Maar alles veranderde, toen Raymill Bhagirath in de 77ste minuut de achterstan­d verkleinde: 2-1.

Hindelaya ging door met pressievoe­tbal en drie minuten voor het eindsignaa­l was het Ritish Mehilal die teams op gelijke hoogte bracht. Een domper voor HVV, want door dit doelpunt zag het zijn droom in rook opgaan. Hindelaya plaatst zich voor de finalerond­e, samen met Hind Boys, Welgedacht C en Highwaysta­r.

In de andere wedstrijd won Welgedacht C met liefst 10-0 van Interpul. Raoul MoeraAwali, Ronny Vrede en O’Brien A Timo scoorden elk drie maal. Liandro Sampake maakte het andere doelpunt. Met de drie doelpunten zijn Moera-Awali en Vrede de nieuwe topscoorde­rs met elk tien doelpunten. In de tweede klasse won Jong Jivan Jotie met 3-2 van Caravan 2010 en KD 2011 versloeg Sudhar met 3-1.

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen HVV en Hindelaya. (Foto: Rakesh Parag)
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen HVV en Hindelaya. (Foto: Rakesh Parag)