Times of Suriname

Douglas Costa verloor expres titelduel

-

VOETBAL - Douglas Costa heeft toegegeven dat Grêmio in 2009 opzettelij­k verloor van Flamengo (2-1), zodat rivaal Internacio­nal geen landskampi­oen werd. In gesprek met het YouTube-kanaal Pilhado zegt de aanvaller van Juventus dat de spelers van Grêmio de wedstrijd weggaven, omdat ze anders door hun eigen fans zouden worden vermoord.

“Ik herinner me dat we met een reserve-elftal aantraden en dat het na 45 minuten spelen 1-1 stond”, begint de Braziliaan. “Tijdens de pauze kwam het nieuws tot ons dat onze historisch­e rivaal Internacio­nal dicht bij het winnen van de Braziliaan­se titel was. We hebben toen wat veranderin­gen aangebrach­t. Ik dribbelde daarna van de ene kant van het veld naar de andere, maar altijd ver weg van de goal.”

“Ik speelde om winst te voorkomen”, vervolgt de vleugelspe­ler. “Uiteindeli­jk versloeg Flamengo ons met 2-1, waardoor het Maracanã ontplofte van blijdschap. De directeure­n kwamen toen onze kleedkamer binnen en zeiden dat, als we gewonnen hadden, supporters naar het vliegveld zouden zijn gegaan om ons op te wachten. Ze zouden ons dan niet laten vertrekken.” “De fans van Grêmio hadden ons anders vermoord”, aldus de ex-speler van Bayern München. “Dat zou namelijk echt een smet op de historie van Grêmio zijn geweest, om aan Internacio­nal de titel te schenken. Als we Flamengo hadden verslagen, waren we dood geweest. Het was echt lelijk van ons om dat te doen, maar we konden nou eenmaal ons best niet doen.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname