Times of Suriname

HSBC boekt flink hogere resultaten

-

LONDEN - HSBC heeft in 2017 een fors hogere winst en omzet geboekt. Dat maakte de Brits-Aziatische bank gisteren bekend.

CEO Stuart Gulliver benadrukte dat de resultaten de kracht en het potentieel van de bank laten zien. “De aangepaste winst van al onze wereldwijd­e activiteit­en groeiden en we hebben dit jaar het transforma­tieprogram­ma afgesloten, dat we in 2015 begonnen”, voegde hij toe.

De groei werd het afgelopen boekjaar met name gerealisee­rd uit de internatio­nale activiteit­en van de bank, met een stijging van 6 procent van de omzet in het aantal transactie­s en een stijging van 13 procent van de omzetsyner­gieën. HSBC boekte het afgelopen boekjaar een winst voor belasting van 17,2 miljard dollar, in vergelijki­ng tot 7,1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Aangepast ging de winst van 18,9 miljard naar 21 miljard dollar.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 9,7 miljard dollar, tegenover 1,3 miljard dollar in 2016.

De omzet steeg van 48 miljard dollar in 2016 naar 51,4 miljard dollar in 2017.

De Core Tier 1 ratio, de graadmeter voor kapitaalst­erkte van banken, bedroeg 14,5, terwijl de leverage ratio, ofwel de verhouding tussen vreemd en eigen vermogen, 5,6 procent was. Vorig jaar lag de Tier 1 ratio nog op 13,6 procent en de leverage op 5,4 procent. De bank is van plan in de eerste helft van 2018 tussen de 5 en 7 miljard dollar aan Tier 1 kapitaal op te halen. De Brits-Aziatische bank handhaaft een dividend van 0,51 dollar per aandeel. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname