Times of Suriname

Walmart behaalt meer omzet

-

ARKANSAS - Walmart Inc heeft in het vierde kwartaal van het afgelopen boekjaar meer omzet behaald, terwijl de nettowinst werd gedrukt door eenmalige posten. Dit maakte ‘s werelds grootste retailconc­ern in omzet gemeten gisteren bekend.

De omzet steeg met 4,2 procent tot 136,3 miljard dollar. De winst per aandeel kwam in het vierde kwartaal, dat liep tot en met 31 januari, uit op 0,73, een daling van dik 40 procent. De impact van eenmalige posten was 0,60 dollar negatief, onder andere eenmalige kosten voor herstructu­reringen, schuldaflo­ssingen en afwaarderi­ngen. De Amerikaans­e belastingv­erlagingen droegen daarentege­n 0,07 dollar bij aan de winst per aandeel.

Voor het lopende gebroken boekjaar rekent Walmart op een omzetgroei, tegen constante wisselkoer­sen, van 1,5 tot 2,0 procent. In het afgelopen boekjaar steeg de groepsomze­t nog met 3,0 procent tot 500 miljard dollar. De lagere groei rekent Walmart toe aan de sluiting van winkels van Sam’s club en de beslissing om in sommige winkels geen tabak meer te verkopen. Tevens worden e-commerceac­tiviteiten in Brazilië afgebouwd en onderdeel Suburbia wordt verkocht.

De winst per aandeel komt dit jaar naar verwachtin­g uit op 4,75 tot 5,00 dollar. In het afgelopen boekjaar werd 4,38 dollar verdiend.

Walmart verwacht dit jaar ongeveer 11,0 miljard dollar te investeren. (Beursduive­l/ Foto: Seeking Alpha)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname