Times of Suriname

“26 februari is geen vrije dag”

-

PARAMARIBO – “Ik benadruk dat maandag 26 februari 2018 geen nationale vrije dag is. Het is een normale werkdag en het is niet waar dat de regering een uitzonderi­ng maakt om het tot een vrije dag uit te roepen in verband met 25 februari, Dag van Bevrijding en Vernieuwin­g”, zegt minister Mike Noersalim van Binnenland­se Zaken in gesprek met de krant. Volgens de bewindsman doet een valse bekendmaki­ng met zijn handtekeni­ng eronder via social media de ronde, maar die is gemanipule­erd en berust dus niet op waarheid.

“Enkele dagen terug heb ik inderdaad een bekendmaki­ng onderteken­d en de deur doen uitgaan, maar die was voor 2 maart, Holi Phagwa. Als ik kijk naar de vervalste bekendmaki­ng dan heeft men die van 2 maart gemanipule­erd en ervan gemaakt dat 26 februari een vrije dag is, omdat bij mijn handtekeni­ng de datum staat. Ik heb werkelijk op 20 februari de bekendmaki­ng over 2 maart getekend”, legt de minister uit. De bewindsman geeft aan niet te weten waarom er kwaadwilli­gen in de samenlevin­g zijn die met het vervalsen en verspreide­n van een bekendmaki­ng voor paniek en chaos zorgen onder de mensen. “De regering gaat dit tot de bodem uitzoeken want het is een zaak van vervalsing en dat is een zeer ernstige daad”, zegt Noersalim.

Ter verduideli­jking zegt de minister dat zondag 25 februari 2018 Dag van Bevrijding en Vernieuwin­g is die dus een nationale vrije dag is en op vrijdag 2 maart 2018 wordt Holi Phagwa gevierd die ook een nationale vrije dag is. Verder zijn er voorlopig geen andere nationale vrije dagen en zijn volgens de bewindsman alle andere bekendmaki­ngen vals.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname