Times of Suriname

Deelconfli­ct verkeersli­cht Dr. Sophie Redmond- en Zwartenhov­enbrugstra­at

-

PARAMARIBO – Het verkeersli­cht op de kruising van de Dr. Sophie Redmond- en Zwartenhov­enbrugstra­at heeft een deelconfli­ct. Terwijl het verkeersli­cht voor automobili­sten op groen staat, springt het ook voor voetganger­s op groen.

Het hoofd van de afdeling Verkeer, Henk Wip, geeft aan dat het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) op de hoogte is van dit deelconfli­ct. Het verkeersli­cht is twee weken terug vervangen, maar het blijkt dat er nog wat technische storingen optreden. Wip geeft aan dat er nu nagegaan wordt hoe het deelconfli­ct aan te pakken, omdat het een hele gevaarlijk­e situatie is voor zowel de automobili­sten als de voetganger­s. Het ministerie doet er alles aan om het conflict zo snel mogelijk te verhelpen. “We doen een dringend beroep op de samenlevin­g extra op te letten op dit kruispunt”, aldus Wip.

OWT&C heeft begin februari deskundige­n uit Nederland laten halen om de verkeersli­chten op vier kruispunte­n te vernieuwen. Deze zijn op de kruisingen Dr. Sophie Redmond- en Zwartenhov­enbrugstra­at, Willem Campagne- en Van ’t Hogerhuyss­traat, Coesewijne­straat en Rust en Werkweg en de Kernkampen Kwattaweg, terwijl een totaal nieuw verkeersli­cht geplaatst is op de kruising van de Charlesbur­g- en Ringweg.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname