Times of Suriname

SRD 1000 boete voor mensen die illegaal vuil storten

-

PARAMARIBO – Mensen die illegaal vuil storten gaan naar alle waarschijn­lijkheid voortaan minimaal SRD 1000 aan boete moeten betalen. Het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) is in samenwerki­ng met de afdeling Milieu Politie van het directoraa­t Openbaar Groen bezig na te gaan de boetegelde­n voor het illegaal storten van vuil op lege percelen te verhogen naar SRD 1000. Dit zegt Gillion Wielzen, hoofd van de Milieu Politie.

Wielzen zegt dat zijn afdeling op 9 februari gestart is de schuldigen met een boete te straffen. Het hindert de minister van OWT&C volgens Wielzen ook dat de mensen vuil langs de weg blijven dumpen. Hij geeft aan dat in twee afzonderli­jke gevallen de daders zijn achterhaal­d en de afdeling Milieu Politie heeft ze een boete van SRD 500 opgelegd die ze meteen hebben betaald.

Volgens Wielzen zijn er twee voertuigen beschikbaa­r gesteld om controles uit te voeren. “Openbaar Groen kan niet blijven schoonmake­n. De mensen die denken het land tot een varkenssta­l te maken, zullen worden beboet”, aldus Wielzen. “Het kan echt niet zo doorgaan. Wij moeten harder optreden, aangezien dit zich steeds blijft herhalen. De mensen mogen erop rekenen dat ze een fikse boete zullen krijgen”, aldus Wielzen. De boete bedraagt voorlopig nog SRD 500.

MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname