Times of Suriname

Strafeis tegen verdachten veediefsta­l

-

PARAMARIBO – Tegen Kishan O, Anielkoema­r O en Prawish O is gisteren achttien maanden celstraf, waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, met een proeftijd van drie jaar geëist. Officier van justitie Reshmi Rathipal zegt dat de mannen op 15 november een stier wegnamen.

De benadeelde bond zijn stier vast om te grazen. Toen hij terugging naar de plaats, was zijn stier nergens te vinden. Van een ooggetuige vernam hij dat drie mannen de stier in een busje hadden geladen en meegenomen. De drie mannen vroegen de ooggetuige een mes waarmee zij het touw waarmee het beest was vastgebond­en, wegsneden. Deze getuige dacht dat de stier van de mannen was. Ook een anonieme getuige gaf informatie aan de politie over de plaats waar het beest was gestolen en aan wie het was verkocht.

Zo kon het beest worden achterhaal­d. De benadeelde herkende zijn stier positief. De verdachten zouden verder een schaap hebben weggenomen. De benadeelde bond zijn geiten en schapen op 19 november op een erf om te grazen. Een van de schapen was op den duur nergens te vinden. Voorts namen de mannen vermoedeli­jk een kalf weg. De officier zegt dat bij Kishan O goederen in beslag genomen zijn, waarvan hij de herkomst niet kon verklaren. Daarom acht zij heling ook bewezen. Op 8 maart houden raadsliede­n Georgette Leter, Shefani Amirkhan en Krish Bhoendie hun pleidooi.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname